H
hepsigundem
Guest
Gazeteci İsmail Saymaz, toplumsal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “CHP’den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, AK Parti’ye katılıyor” diye yazdı.
CHP’den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, AK Parti’ye katılıyor.
— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) January 2, 2026
Gazeteci Barış Yarkadaş da X’ten yaptığı paylaşımda, Çakır’ı aradığını ve Çakır’ın AK Parti’ye geçeceğini doğruladığını yazdı.
Bir süre önce CHP’den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, AK PARTİ’ye geçeceğini doğruladı.
Az önce Çakır’ı aradım ve iddiaları sordum. Çakır, “Haberler doğru. Milletimin kararı bu yönde. Tüm köyleri tek tek gezdim.
‘Bu oyları senin için CHP’ye biz verdik
Sana…
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) January 2, 2026
Yarkadaş’ın paylaşımı da şöyle:
“Bir mühlet evvel CHP’den istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, AK Parti’ye geçeceğini doğruladı. Az evvel Çakır’ı aradım ve argümanları sordum. Çakır, ‘Haberler hakikat. Milletimin kararı bu tarafta. Tüm köyleri tek tek gezdim. Bu oyları senin için CHP’ye biz verdik. Sana iftira atanlarla değil bizle birlikte olacaksın hizmet etmeye devam edeceksin denildi. Ben de milletimin dediğini yapıyorum.’ tabirlerini kullandılar. Çakır, hafta içi AK Parti’ye katılacak.”
CHP’DEN İSTİFA ETMİŞTİ
CHP Mersin Milletvekili Çakır, partiye yönelik sert kelamlarının akabinde disipline sevk edilmişti. İhracı istenen Çakır, istifa etmişti. Çakır, istifasının akabinde yaptığı açıklamada, “Yüksek Disiplin Heyeti’nde kimin önüne gideceğim; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iddianamesinde 30 yerde ismi geçen Turan Taşkın Özer’in önüne gideceğim o denli mi? Yörük çocuğu Hasan Ufuk Çakır, suçlanan adamların önüne gelip söz vermez. O denli bir yere tosladılar ki onlar bunun hesabını veremeyecek. Hepsini mahkemeye verdim, RTÜK’e şikayet ettim ve bütün gücümle uğraş edeceğim.” demişti.
KAYNAK: HABER7
Kaynak : Haber7
The post Tezleri doğruladı! CHP’li isim AK Parti’ye geçecek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...