reklam
reklam
reklam
reklam

Tesla Direksiyonu Grok’a Bıraktı!

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
tesla-direksiyonu-groka-birakti-0-2Zdb62fX.jpg

Elektrikli araba devi Tesla kullanıcıları için yayınladığı 2025 tatil güncellemesiyle araç içi teknolojilerde yeni bir sayfa açıyor. Elon Musk tarafından kurulan xAI şirketinin geliştirdiği sohbet botu Grok artık araçlarda yalnızca sohbet etmek için değil yolu tanım etmek için de kullanılacak. Yapılan son güncellemeyle birlikte yapay zeka asistanı navigasyon sistemine tam entegre hale getirildi ve şoförlere yolda eşlik eden etkin bir yardımcıya dönüştü.

Tesla Grok özelliği ile sürüş değişiyor

Şirket tarafından paylaşılan tanıtım görüntüsüne nazaran yapay zeka asistanı artık sesli komutları algılayarak bilgi cümbüş ekranı üzerinden anlık rota oluşturabiliyor. Şoförler tek bir cümleyle birden fazla durağı rotalarına ekleyebiliyor ve Grok adeta bir şahsî rehber üzere davranarak en uygun güzergahı belirliyor. Temmuz ayında araçlara birinci kere entegre edilen sistem bu güncellemeyle birlikte pasif bir bilgi kaynağı olmaktan çıkıp aracın denetim sistemlerine direkt müdahale edebilen bir yapıya kavuştu.

Grok, otomobile iyice yerleşti. Bana en yakın mağzayı buldu ama sonraki restoran tavsiyesi büyük sürpriz oldu 😅🇹🇷 En güncel yazılımın neler yaptığını anlatan detaylı bir video hazırlıyorum. pic.twitter.com/j37nU1cY7T

— Hakkı Alkan (@hakki_alkan) January 3, 2026

Farklı kişilik modları ve donanım şartı

Bu yeni özelliğin her Tesla modelinde kullanılamayacağını belirtmek gerekiyor. Grok navigasyon takviyesi yalnızca kâfi işlemci gücüne sahip yüksek donanımlı araçlarda etkin olarak çalışabiliyor. Ayrıyeten sistem kullanıcılara kıssa anlatıcısı asistan yahut çılgın mod üzere farklı kişilik seçenekleri sunarak sürüş tecrübesini şahsileştirme imkanı tanıyor. Şirket bu atılımla araçlarını yalnızca bir ulaşım aracı olmaktan çıkarıp şoförle etkileşime giren akıllı bir yol arkadaşı yapmayı hedefliyor.

Satışları canlandırmak için yazılım kozu

Tesla üst üste ikinci yıl düşüş eğilimi gösteren satış sayılarını toparlamak için yapay zeka ve yazılım gücüne güveniyor. Yatırımcıların xAI iştirakine sıcak bakmasının akabinde gelen bu güncelleme şirketin gelecek vizyonunun kıymetli bir modülü olarak görülüyor. Lakin Grok geçmişte verdiği tartışmalı karşılıklar ve kimi yanlışlı bilgiler nedeniyle tenkitlerin odağında yer almıştı. Navigasyon konusundaki başarısı ise kullanıcı tecrübeleriyle netleşecek.

Peki siz aracınızın rotasını ve planlamasını bir yapay zekaya emanet eder miydiniz? Yorumlarda görüşlerinizi bekliyoruz.

Shiftdelete

The post Tesla Direksiyonu Grok’a Bıraktı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri