reklam
reklam
reklam
reklam

Talabani’den Lider Erdoğan’a teşekkür

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Lideri Bafel Talabani, Irak’ta kurulacak hükümete ve bölgedeki gelişmelere ait iletisinde, ABD ve İsrail ile İran ortasındaki savaşın sona erdirilmesi için gösterdiği gayretten ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Talabani, Irak’ta kurulacak hükümete ve bölgesel gelişmelere ait görüntü ileti yayımladı.

Konuşmasına, bölgedeki son gelişmelerden etkilenen komşu ülkelerden özür dileyerek başlayan Talabani, “Irak topraklarından akına uğrayan tüm komşu Arap ülkelerinden samimiyetle özür dilemek istiyorum. Size en derin taziyelerimizi sunuyoruz ve bu hareketlerden ötürü utanç duyuyoruz.” dedi.

Talabani, Irak’ta kurulması beklenen hükümete ait, “Irak yeni bir hükümet kurma sürecindedir. Hasar görmüş, lakin yıkılmamış köprüleri onaracak yeni bir hükümet. Silahların sadece Irak hükümetinin elinde olmasını sağlayacak yeni bir hükümet.” tabirlerini kullandı.

Yeni kurulacak hükümetin vizyonuna ait konuşan Talabani, “halkın hakları için çaba edecek, Irak’ı savaştan ve kan dökülmesinden uzak tutacak, Irak’ı barış, birlik ve refaha taşıyacak bağımsız, vatansever bir hükümet” kuracakları değerlendirmesinde bulundu.

Talabani, ABD ve İsrail ile İran ortasındaki savaş nedeniyle bölgede oluşan tansiyonu azaltmaya yönelik memleketler arası gayretleri takdir ettiğini tabir ederek, “İki büyük gücü müzakere ve ateşkese teşvik eden Pakistan hükümetine teşekkür ediyorum. Bu ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesini diliyorum.” dedi.

Süreci müzakere noktasına getiren ülkelere de dikkati çeken Talabani, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca, tansiyonu azaltmak ve süreci müzakere noktasına getirmek için perde gerisinde çalışan tüm Avrupa ülkelerine, tüm Arap ülkelerine, Büyük Britanya’ya ve bilhassa Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum.”

Kaynak : Haber7

The post Talabani’den Lider Erdoğan’a teşekkür first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri