- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Starbucks Havuçlu Tarçınlı Kek (Airfryer’ Da) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 kaşık yoğurt ( ıslak hissi vermesi için )
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 – 2 su bardağı un ( denetimli olarak ekleyin bende 1,5 su bardağı kâfi oldu )
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için frosting :
- 4 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
- Ceviz
Starbucks Havuçlu Tarçınlı Kek (Airfryer’ Da) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 adet yumurta ile; 1 su bardağı şekeri köpürtene kadar çırpıyoruz.
- Yarım su bardağı sıvı yağı; yarım su bardağı sütü ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekliyoruz.
- Kuru gereçlere geçiyoruz; 1,5- 2 su bardağı unu denetimli olarak eleyerek ekliyoruz.
- Kabartma tozunu da ekliyoruz ve karışımı çırpıyoruz.
- Son olarak 2 adet rendelenmiş havucu; 1 çay kaşığı tarçını ve 1 su bardağı dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz ve keki söndürmemek ismine bu kademede spatula ile karıştırıyoruz.
- Airfryer’ ın kendi ızgarasının içini her tarafını yağlı kağıt ile kaplayarak karışımımızı döküyoruz. (airfryer için olan plastik eserlerde altı pişmeyecektir bu nedenle bu halde pişirmenizi öneririm ).
- 180 derecede 30 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Ben sonradan bıçak ile denetim edip +5 dakika daha pişirdim.
- Kekimiz pişerken; 4 yemek kaşığı labne ile 2 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırıp homojen hale getirip frosting sosunuzu oluşturuyoruz.
- Kekimizi çıkarınca soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra; üzerine frosting sosu döküyoruz ve ceviz serpiştiriyoruz.
Umarım beğenirsiniz, herkese afiyet olsun 🫰🏻💛.
Starbucks Havuçlu Tarçınlı Kek (Airfryer’ Da) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Starbucks Havuçlu Tarçınlı Kek (Airfryer’ Da) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...