reklam
reklam
reklam
reklam

Son dakika: İngiltere’de Epstein depremi! ‘Özür diliyorum’ diyerek istifa etti

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
son-dakika-ingilterede-epstein-depremi-ozur-diliyorum-diyerek-istifa-etti-0-TgUqiFav.jpg

İngiltere’nin eski Washington Büyükelçisi Lord Peter Mandelson, ABD’de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı kurduğu savıyla yargılandığı sırada hapishanede meyyit bulunan milyarder Jeffrey Epstein ile ilişkilerine ait yeni iddiaların ardından İşçi Partisi üyeliğinden istifa etti.

son-dakika-ingilterede-epstein-depremi-ozur-diliyorum-diyerek-istifa-etti-1-Qq1HGR4g.jpg

PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Eski Kabine Bakanı ve Büyükelçi Mandelson, İşçi Partisi Genel Sekreteri’ne gönderdiği istifa mektubunda, Epstein ile irtibatlarının tekrar gündeme gelmesi nedeniyle “daha fazla utanç yaratmak istemediğini” belirterek, parti üyeliğinden ayrılma kararı aldığını bildirdi.

Peter Mandelson, mektubunda, “20 yıl evvel bana yapıldığı argüman edilen ve hatırlamadığım ya da kaydını tutmadığım mali ödemelere ait, gerçek olduğuna inanmadığım suçlamalarla yine ilişkilendirildim. Bunların tarafımca araştırılması gerekiyor.” tabirlerini kullandı.

Bu süreçte Personel Partisi’ne ziyan vermek istemediğine işaret eden Mandelson, bu nedenle parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

son-dakika-ingilterede-epstein-depremi-ozur-diliyorum-diyerek-istifa-etti-2-f26uInL9.jpg

Mandelson, şunları kaydetti:

“Sesleri çok daha evvel duyulması gereken bayanlar ve kız çocukları için bir kere daha özür dilemek istiyorum.”

KAYITLARDA YER ALDI

ABD Adalet Bakanlığı tarafından geçen cuma günü yayımlanan yeni evraklarda, Epstein’ın 2003 ve 2004’te Mandelson’a üç başka süreçle toplam 75 bin dolar ödeme yaptığına dair kayıtlar yer almıştı. Evraklarda her biri 25 bin dolarlık bu ödemelerin Epstein’a ilişkin banka hesaplarından gönderildiği öne sürülmüştü.

Mandelson, yeni evrakların yayınlanmasının akabinde yaptığı açıklamada, bunların doğruluğundan emin olmadığını belirterek, Epstein’ı tanımış olmaktan ve onun 2008’deki mahkumiyetinin akabinde ortalarındaki bağlantıyı sürdürmüş olmaktan ötürü pişmanlık duyduğunu bildirmişti. Mandelson, mağdurlardan “kayıtsız kuralsız özür dilediğini” söz etmişti.

KENYA VE PAKİSTAN’DA VAZİFE YAPTI

Diplomasi mesleğine 1997’de başlayan Turner, farklı misyonlarda bulunduktan sonra 2007’de eski Başbakan Gordon Brown’ın Orta Doğu Özel Sekreterliğini üstlenmişti.

Devamında Nairobi Büyükelçiliği yaptıktan sonra eski Başbakan Theresa May’in Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığı ve Memleketler arası Bağlantılar Danışmanı olarak misyon yapan Turner, 2019’da İslamabad Büyükelçisi olmuştu.

Pakistan’daki vazifesi 2023’te biten Turner, Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü olarak vazife yaparken Ekim 2025’te İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi olarak atanmış lakin bu vazifeye başlamamıştı.

ABD’de 9 Eylül 2025’te ortaya çıkan yazışmalarda, İngiltere’nin Washington Büyükelçiliğine Şubat 2025’te başlayan Peter Mandelson’ın Epstein’a, “En yeterli dostum” diye hitap ettiği ortaya çıkmıştı.

Mandelson’ın Epstein’a gönderdiği doğum günü iletisinde, “Gelsin diye saatlerce beklerdiniz. Birden fazla vakit etrafınızda olduğuna alıştığınızda birden tekrar yalnız kalırdınız. Onun yerine eğlendirmeniz gereken kimi enteresan arkadaşlarıyla baş başa kalırdınız.” tabirleri yer almıştı.

Başbakan Keir Starmer, ABD’de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik fuhuş ağı oluşturduğu teziyle yargılandığı sırada hapishanede meyyit bulunan milyarder Epstein ile ilgisi ortaya çıkan Mandelson’ı 11 Eylül 2025’te vazifeden almıştı.

Kaynak : Haber7

The post Son dakika: İngiltere’de Epstein depremi! ‘Özür diliyorum’ diyerek istifa etti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri