- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Son dakika haberi… Gece yarısı Tokat’ta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki sarsıntı yürekleri ağza getirdi. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürerken artçı zelzeleler de peş peşe oldu. Şuan için rastgele bir olumsuz ihbar yapılmadı.
TOKAT’TA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Tokat’ta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki sarsıntı nedeniyle vilayet genelinde eğitime bugün orta verildi.
İl Ulusal Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, AA muhabirine, Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) verisine nazaran merkez üssü Tokat’ın Niksar ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldiğini belirtti.
Deprem sonrası çalışma yürüttüklerini lisana getiren Kır, “Tedbir maksadıyla vilayet genelinde bugün eğitime orta verildi. Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun.” sözlerini kullandı.
VALİLİK SON DURUMU AÇIKLADI
Konuyla ilgili Tokat Valiliği’nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;
Merkez üssü Niksar ilçemiz olan ve 5.5 büyüklüğünde meydana gelen zelzele nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği göz önünde bulundurularak İlimiz merkez ve ilçelerinde Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tıp ve derecedeki resmi – özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile öteki kamu, kurum kuruluşlarına ilişkin kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 13 Mart 2026 Cuma günü 1 gün müddetle orta verilmiştir.
İlgili kurumlarımız tarafından alanda gerekli inceleme ve denetimler titizlikle sürdürülmektedir.
Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Kaynak : Haber7
The post Son dakika: 1 vilayetimizden haber geldi! Yaşanan olay sonrası okullar tatil edildi… first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...