H
hepsigundem
Guest
– Yeni şarkı “Beni Anla” dinleyicilerinle buluştu. Hayırlı olsun. İlk etkileşimler nasıl?
Çok teşekkür ederim. İlk geri dönüşler oldukça içten ve duygusal. Dinleyenlerin kendilerinden bir parça bulduğunu görmek beni gerçekten mutlu ediyor. Bu benim için en kıymetli etkileşim.
– Şarkının söz ve müziği sana ait. Nasıl ortaya çıktı? Kimlerle çalışıldı?
“Beni Anla” tamamen içimden geldiği gibi, çok düşünmeden yazdığım bir şarkı. Bazen insan yaşadıklarını kelimeye dökerken plan yapamıyor. Süreçte emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim, hepsinin katkısı çok kıymetli.
– Duygusal sözler ve bestelerin var. Hep böyle misindir?
Aslında evet. Hayatı biraz daha duygular üzerinden okuyan biriyim. Müzik benim için de bir ifade alanı, o yüzden içimden ne geliyorsa genelde o yansıyor.
– Müzik sektöründe anlaşılabildiğini düşünüyor musun?
Zaman zaman zorlandığım oluyor ama bunun normal olduğunu düşünüyorum. Herkesin yolculuğu farklı. Anlaşılmak bazen zaman alıyor ama doğru insanlara ulaştığında her şey yerine oturuyor.
– “Beni Anla”, sanki bizzat yaşanmış bir hikâye gibi. Aşkın ağırlığında ezildiğin oldu mu hiç?
Olmaz mı… Sanırım bu şarkı da tam olarak o hislerden doğdu. İnsan bazen çok severken kendini unutabiliyor. “Beni Anla” biraz da o yorgunluğun sesi.
– Yalın ve vurucu bir yorumun var. Bundan sonra da bu tarzda mı devam edeceksin?
Bu tarz bana çok yakın ama kendimi tek bir yere de hapsetmek istemiyorum. Duygusal işler her zaman olacak ama zamanı geldiğinde daha hareketli çalışmalar da gelebilir.
– Sinan Hakalmaz kariyerinde neyi hedefliyor? Örnek aldığın bir ekol var mı?
Kalıcı ve samimi bir iz bırakmak istiyorum. Büyük hedeflerden çok, içime sinen işler üretmek önceliğim. Türk müziğinde beni etkileyen çok isim var ama birebir birini örnek almaktan ziyade kendi yolumu bulmaya çalışıyorum.
– Sence hızlı bir çıkış mı yoksa uzun vadeli bir yolculuk mu daha doğru?
Ben ikinciyi tercih ederim. Sessiz ama sağlam adımlarla ilerlemek daha kalıcı geliyor bana. Zamana yayılan yolculuklar daha gerçek.
– Dizilerde bu tarz slow şarkılar çok seviliyor. Hangi dizide şarkın çalsın isterdin?
Hikâyesi güçlü, duygusu olan bir işte yer alması beni mutlu ederdi. Net bir isimden ziyade, şarkının ruhuna yakışan bir projede olmasını isterim.
– Sahne ve konser planların var mı? Sevenlerine neler söylemek istersin?
Sahne tarafı yavaş yavaş şekilleniyor. Takipte kalmalarını isterim. Dinleyip hisseden, mesaj atan herkese gönülden teşekkür ediyorum. “Beni Anla”yı sahiplenmeleri benim için çok değerli.
Hürriyet
The post Sinan Hakalmaz: ‘Beni Anla’ biraz da o yorgunluğun sesi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...