reklam
reklam
reklam
reklam

Samsung Galaxy S26 işlemcisinde pil ömrünü etkileyecek kritik değişim

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
samsung-galaxy-s26-islemcisinde-pil-omrunu-etkileyecek-kritik-degisim-0-JfuwFdj2.jpg

Samsung gelecek yıl piyasaya süreceği Galaxy S26 serisinde teknik bir kumar oynamaya hazırlanıyor. Teknoloji devinin yeni amiral gemisinde kullanacağı Exynos 2600 işlemcisi hakkında ortaya çıkan son bilgiler aygıtın güç verimliliği konusunda soru işaretleri yarattı. Şirket içinden gelen doğrulama işlemcinin mimari yapısında radikal bir değişikliğe gidildiğini gösteriyor.

Harici modem kullanımı güç tüketimini artırabilir

Samsung Yarı İletken ünitesi yetkilileri ve muteber kaynaklar Exynos 2600 yonga setinin entegre bir modem yerine harici bir modem ünitesi kullanacağını doğruladı. Exynos 5410 model numaralı bu harici modem işlemci paketinin dışında yer alacak. Taşınabilir dünyada harici modem dizaynları ekseriyetle data transferi sırasında daha fazla güç tüketmesi ve hasebiyle pil ömrünü daha süratli tüketmesiyle bilinir. Galaxy Z Flip 7 modelindeki Exynos 2500 işlemcisinin bilakis alınan bu karar verimlilik tartışmalarını başlattı.

samsung-galaxy-s26-islemcisinde-pil-omrunu-etkileyecek-kritik-degisim-1-Y5jqkG7M.jpg

2 nanometre teknolojisi dengeyi sağlayabilir

Bu riskli tercihin ardında yatan en büyük teminat ise üretim teknolojisindeki ihtilal niteliğindeki gelişme. Exynos 2600 rakibi Snapdragon 8 Seçkine Gen 5 işlemcisinin kullandığı 3 nanometre mimarisinin tersine çok daha verimli olan 2 nanometre süreciyle üretiliyor. Samsung mühendisleri bu yeni üretim tekniğinin sağladığı yüksek güç tasarrufunun harici modemin yaratacağı fazladan güç tüketimini dengeleyeceğini hatta nötrleyebileceğini öngörüyor.

Maliyet ve alan tasarrufu ön planda

Samsung firmasının modemi işlemciden ayırma kararında üretim maliyetleri ve çip üzerindeki alan kısıtlamaları tesirli oldu. Modemi dışarı almak işlemci zarının boyutunu küçülterek üretim verimliliğini artırıyor. Bu sayede işlemci üzerinde 10 çekirdekli güçlü bir CPU yapısına gelişmiş AMD grafik ünitesine ve nöral üstün örnekleme teknolojisine yer açılabildi. Sonuçların ne olacağını ise aygıtlar piyasaya çıktığında göreceğiz.

Peki sizce Samsung işlemci verimliliğine güvenerek modemi ayırmakla yanlışsız bir strateji mi izliyor? Galaxy S26 alırken bu ayrıntı fikrinizi değiştirir mi? Niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Shiftdelete

The post Samsung Galaxy S26 işlemcisinde pil ömrünü etkileyecek kritik değişim first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri