reklam
reklam
reklam
reklam

Rengarenk Poğaçalar

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
rengarenk-pogacalar-0-6AqIyaSK.jpg

Rengarenk Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler

• 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 orta uzunluk pancar
  • 20 yaprak ıspanak (sadece yaprağı)
  • Aldığı kadar un

Rengarenk Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak pancarı soyup yıkadım 5-6 modüle bölüp, haşladım suyunu süzüp (suyunu kullanmadım yalnızca pancarı)ılıdıktan sonra robota aldım üzerine listedeki 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çektim.
  2. Aynı süreci ıspanak içinde yaptım onuda çok az suyla haşlayıp ılıdıktan sonra sıvı yağ ile robota alıp pürüzsüz bir kıvam olana kadar çektim.
  3. Şimdi gelelim evvel pancarlı tanımımıza yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip 5 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Ardından pancarlı karışım, un ve tuzu ekleyip, yeterlice yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. En son oda ısısında tereyağını da ekleyip tereyağı özleşene kadar yoğuruyoruz.
  6. Odanızın sıcaklığına nazaran hamur iki katına çıkana kadar mayalandırıyoruz.
  7. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp, içine peynir koyup form veriyoruz.
  8. Şekil verdiğimiz hamurları tepsiye diziyoruz ve 15-20 dk kadar tepsi mayası veriyoruz.
  9. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırının en alttan bir üst rafına tepsiyi yerleştirip, 20-25 dakika pişiriyoruz.
  10. Aynı süreci baştan sona ıspanak püresi içinde uyguluyoruz. Pişen poğaçalarımız servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🍁🏵️.

Rengarenk Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

rengarenk-pogacalar-1-mzUJUARd.jpg

rengarenk-pogacalar-2-9kgNTSpT.jpg

rengarenk-pogacalar-3-X4XMqgmh.jpg

rengarenk-pogacalar-4-gyma6V7b.jpg

rengarenk-pogacalar-5-IiaNGMgy.jpg

rengarenk-pogacalar-6-1muBABQA.jpg

rengarenk-pogacalar-7-nmv7Wgq4.jpg

rengarenk-pogacalar-8-4fbuT8sq.jpg

rengarenk-pogacalar-9-BGZlH2xc.jpg

rengarenk-pogacalar-10-rK7mb454.jpg

rengarenk-pogacalar-11-HuiDkTBx.jpg

rengarenk-pogacalar-12-XQfe68Pu.jpg

rengarenk-pogacalar-13-z5BW9FN9.jpg

rengarenk-pogacalar-14-8QVRVsiG.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Rengarenk Poğaçalar first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri