H
hepsigundem
Guest
Rengarenk Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 orta uzunluk pancar
- 20 yaprak ıspanak (sadece yaprağı)
- Aldığı kadar un
Rengarenk Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pancarı soyup yıkadım 5-6 modüle bölüp, haşladım suyunu süzüp (suyunu kullanmadım yalnızca pancarı)ılıdıktan sonra robota aldım üzerine listedeki 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çektim.
- Aynı süreci ıspanak içinde yaptım onuda çok az suyla haşlayıp ılıdıktan sonra sıvı yağ ile robota alıp pürüzsüz bir kıvam olana kadar çektim.
- Şimdi gelelim evvel pancarlı tanımımıza yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip 5 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ardından pancarlı karışım, un ve tuzu ekleyip, yeterlice yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- En son oda ısısında tereyağını da ekleyip tereyağı özleşene kadar yoğuruyoruz.
- Odanızın sıcaklığına nazaran hamur iki katına çıkana kadar mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp, içine peynir koyup form veriyoruz.
- Şekil verdiğimiz hamurları tepsiye diziyoruz ve 15-20 dk kadar tepsi mayası veriyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırının en alttan bir üst rafına tepsiyi yerleştirip, 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Aynı süreci baştan sona ıspanak püresi içinde uyguluyoruz. Pişen poğaçalarımız servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🍁🏵️.
Rengarenk Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Rengarenk Poğaçalar first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...