- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Pratik Spoonfoll Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- Ufalanmış kek
Muhallebi için :
- 2 yumurta sarısı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krema (yarısını kullandım.)
Üzeri için;
- Çikolata sosu yahut eritilmiş çikolata
Pratik Spoonfoll Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebinin tüm gereçlerini tıpkı anda ekleyip ocağa almadan evvel karıştırıp daha sonra ocağa alıyoruz.
- Kısık ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi farklı bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz. Kabuk bağlamaması için soğuma esnasında sık sık karıştırıyoruz.
- Muhallebi soğurken üzeri için benmari yordamı yahut mikrodalga da eritilmiş çikolatayı bir kenara alıp onu da soğumaya bırakıyoruz. Ortada karıştırın yoksa kabul bağlar.
- Ufalanmış keki kullanacağınız kabın tabanına yayıp bardak yardımıyla bastırarak yayıyoruz. Daha sonra muhallebisini döküyoruz.
- Son olarak çikolatayı döküp dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz.
Not :
Yarım paket kremayı muhallebi soğuduktan sonra içerisine ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Bu biçimde yapınca muhallebi kabuklanma yapmıyor.
Çikolatayı istediğiniz marka kullanabilirsiniz. Az ya da çok eklemek sizin zevkinize kalmış. Ben 2 tablet kullandım. Ve bitmek üzere olan nutella vardı onu da içine dahil ettim.
Tatlıları porsiyonluk kaplara ayırdım bu haliyle 8 porsiyona eşitledim fotoğrafta göründüğü üzere daha az israf oluyor.
Tablet çikolataları içerisine yarım su bardağından daha az süt ekleyip ocakta ısıttım. Böylelikle kabuklanma riski azalmış oldu. Herkese afiyet olsun. 🌸.
Pratik Spoonfoll Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Pratik Spoonfoll first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...