H
hepsigundem
Guest
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık su 400 ml
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Hamuru yağlamak için:
- 250 gr eritilmiş tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- Yarım kilo tam yağlı beyaz peynir
Bardak ölçüm 200 ml
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir kaba mayayı ılık suyu tuzu katarak karıştırdım, akabinde denetimli bir biçimde un koyarak 3-4 dakika yoğurdum.
- Yarım saat ele yapışmayan yumuşak hamuru mu dinlendirdim.
- 12 eşit modüle ayırarak eşit bezeler hazırladım her bir bezi servis tabağı büyüklüğünde oklava ile açtım.
- Yufkalarının üzerine sürmek için tereyağını erittim içerisine sıvı yağ koyarak karışımımı hazırladım.
- Açtığım bezeleri üçerli küme halinde ortalarına yağ sürerek hazırladım.
- Her bir üçlü bezeyi açabildiğimiz kadar açıyoruz şeffaf halini alıncaya kadar yufkamızı inceltiyoruz.
- Tepsimizi yağlayalım açtığımız birinci yufkayı tepsimizi serip kenarlarını keselim güzelcene yufkamızı yağlayalım kenardan çıkan kesimleri da üzerine yayıp onları da yağlayalım.
- İç harcı için yağlı peynir kullandım her yerine ez eşit bir formda yayıyorum ikinci bezi de tıpkı halde şeffaf olacak formda yufka mı açıp tepsi seriyorum üzerine yağ sürüp iç harcımdan koyuyorum üçüncü ve dördüncü bezi de tıpkı süreç yaparak ortalarına peynir koyup böreğimi tamamlıyorum.
- Üzerine fırça yardım ile tereyağımı sürüyorum dışı çıtır çıtır içi de yumuşacık olması için bu yağ değerli.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında denetimli bir formda 40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimlere ayırarak servise hazır hale getirdim görüntüde da göreceğiniz üzere böreğimiz çok hoş oldu.
- Tel tel dökülüyor eminim sizlerinkide o denli olacak.
- Önemli olan hamuru yeterli yoğurun ikincisi yarım saat dinlendirin. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😋.
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Patatesli Tepsi Böreği (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...