- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Pastırmalı Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 3 adet yumurta
- 8-10 adet pastırma
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz
- Ezine peynir (arzuya nazaran parmesan, tulum, eski kaşar da eklenebilir çemen tozu kullanılabilir)
Pastırmalı Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri rendenin dilim yapma bölmesinden yahut soyacak yardımıyla incecik incecik dilimleyin. Benim rendem kalın yuvarlaklar yaptığı için bu tanımda de ince patatesler kullanmak daha hoş olduğu için ben soyacak yardımıyla dilimledim.
- Tavada eriyen tereyağına ince dilimlenen patatesleri dizin. Kızarırken yumurtaları çırpıp tuzunu ayarlayıp bekletin.
- Bir tarafı kızaran patatesleri yavaşça spatula yardımıyla çevirin ve akabinde üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtalara hafif pişerken pastırma dilimlerini dizin.
- Burada isterseniz ki bence bunda çok yakışan bir opsiyondur; pastırmaların da üzerine rende eski kaşar yahut tulum yahut parmesan ekleyebilirsiniz.
- Omletin üst kısmı piştiğinde spatula yardımıyla omletinizi ikiye katlayıp d biçimi verin yahut omletleri ortaya dizip iki taraftan katlayıp servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌿.
Not
Pastırmalı Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Pastırmalı Patatesli Omlet first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...