reklam
reklam
reklam
reklam

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK (2025-2026 MEB TAKVİMİ) | Yaz tatili ne zaman, karneler haziranın kaçında verilecek, okulların kapanmasına kaç gün kaldı? İ

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
okullar-ne-zaman-kapanacak-2025-2026-meb-takvimi-yaz-tatili-ne-zaman-karneler-haziranin-3Lf6yeQu.jpg

Karnelerin verileceği tarih ve okulların kapanış günü için geri sayım başladı. Bu sene okullar 2. dönem ne zaman kapanıyor 2026, yaz tatili haziranın kaçında başlayacak? soruları milyonlarca veli ve öğrencinin gündeminde yer alıyor. MEB’in takvimi doğrultusunda ikinci dönem ara tatili 16-20 Mart tarihlerinde uygulandı. İkinci ara tatilin ardından 23 Mart’ta ülke genelinde merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretim kaldığı yerden başladı. Bakanlığın belirlediği takvim uyarınca karnelerin verileceği ve yaklaşık üç ay sürecek olan yaz tatilinin başlayacağı o büyük gün için geri sayım başladı. 8 Eylül 2025 tarihinde başlayan yoğun eğitim maratonu, 2026 yılının Haziran ayında sona erecek. Peki, okullar ne zaman kapanacak ve yaz tatili ne zaman başlayacak 2026? İşte, MEB’in takvim bilgilerinde yer alan tatil gün sayısı bilgileri ve konu hakkında ayrıntılar.

okullar-ne-zaman-kapanacak-2025-2026-meb-takvimi-yaz-tatili-ne-zaman-karneler-haziranin-8pN59xK5.jpg

MEB 2026 YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan güncel takvime göre, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 26 Haziran 2026 Cuma günü resmen sona erecek. İkinci dönemin son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler karnelerine kavuşacak ve yaz tatili süreci başlayacak.

okullar-ne-zaman-kapanacak-2025-2026-meb-takvimi-yaz-tatili-ne-zaman-karneler-haziranin-Iw981lEZ.jpg

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Öğrencilerin bir yıllık emeklerinin karşılığını alacağı karne dağıtım törenleri, okul kapanış günü olan 26 Haziran 2026 sabahında gerçekleştirilecek. Genellikle saat 10:00 ile 11:00 saatleri arasında başlayan karne dağıtımı, okulların kendi planlamalarına göre küçük saat farklılıkları gösterebilecek. Karne günüyle birlikte takdir, teşekkür ve onur belgeleri de sahiplerini bulacak.

Hürriyet

The post OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK (2025-2026 MEB TAKVİMİ) | Yaz tatili ne zaman, karneler haziranın kaçında verilecek, okulların kapanmasına kaç gün kaldı? İşte 2025-2026 yaz tatili ve karnelerin alınacağı yaz tatili tarihi! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri