reklam
reklam
reklam
reklam

Netanyahu hedefini açıkladı: Amerika’dan yardım almayı keseceğiz

hepsigundem

Administrator
Yönetici
9
Web sitesi
www.hepsigundem.com
netanyahu-hedefini-acikladi-amerikadan-yardim-almayi-kesecegiz-0-Ki7nM2Kv.jpg

İngiliz The Economist dergisine röportaj veren Netanyahu, İsrail’in kapasitesini geliştirdiğini ve ekonomisinin 10 yıl içinde bir trilyon dolara ulaşacağını öne sürdü ve “Bu, Amerikan halkının desteğini kazanmak için mücadele etmek istemediğim anlamına gelmez. Bunu yapmak için deli olmak gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

2019’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

İsrail, 2016’da imzalanan ve 2019’da yürürlüğe giren ve 2028’e kadar devam edecek bir anlaşma kapsamında ABD’den, silah satın almak için yılda yaklaşık 3.8 milyar dolar mali yardım alıyor. Bu miktar İsrail’in savunma bütçesinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturuyor. Söz konusu yardıma ek olarak İsrail, özellikle Demir Kubbe sistemi de dahil olmak üzere hava savunma sistemleri için Washington’dan askeri yardım aldı.

GRAHAM: BEKLEMEYE GEREK YOK

ABD Senatörü Lindsey Graham da Netanyahu’nun sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek bu sürenin öne çekilebileceğini öne sürdü. Graham, X’te yaptığı paylaşımda, “Bu yardımlar İsrail ordusunun kapasitesini güçlendiren başarılı bir yatırım oldu; ancak bu programı bitirmek için on yıl beklememize gerek yok” dedi.

Hürriyet

The post Netanyahu hedefini açıkladı: Amerika’dan yardım almayı keseceğiz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri