- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İngiltere’de iki Michelin yıldızlı bir restoran, besin standartları müfettişlerinin ziyareti sonrasında bir yıldızlık hijyen puanı aldı.
2025 yılı kasım ayında yapılan kontrolün raporu yeni yayınlandı ve raporda, “Gıda sürece hijyeninin genel olarak tatmin edici olduğu lakin kişi başı 468 sterlinlik yemek tecrübesinin yerleşim havalandırma, el yıkama imkanları ve haşere denetimi açısından yetersiz kaldığı” belirtildi.
30 çeşitlik tadım menüsü sunan Ynyshir , Galler’de iki Michelin yıldızına sahip tek restorandı.
Prestijli Michelin rehberinin “gerçekten eşsiz” olarak tanımladığı beş saatlik tecrübenin fiyatı 468 sterlinden (yaklaşık 27 bin lira) başlıyor.
Restoran artık daha olumsuz bir gelişme üzerine manşetlere çıktı. Besin güvenliğini sağlayarak halkı korumayı amaçlayan Gıda Standartları Ajansı (FSA) müfettişleri, 5 Kasım’da yeri ziyaret ettikten sonra, beş üzerinden bir yıldız vererek son derece olumsuz bir hijyen raporu hazırladı. Rapor basına yeni sızdı ve işletme hakkında olumsuz haberler yayıldı.
Baş aşçı Gareth Ward, bulgulara reaksiyon gösterdi.
Düşük puanın kısmen, müfettişlerin lüks restoranın sashimi ve kuru dinlendirilmiş balık üzere çiğ materyalleri kullanmasını anlamamalarından kaynaklandığını sav etti.
Ward, “Dünyanın dört bir yanından en uygun gereçleri satın alıyoruz ve bunların birçoklarını çiğ olarak servis ediyorum. Japonya’dan suşi kalitesinde balık alıyorum ve onlar da ‘Suyun kalitesini bilmiyoruz, o halde suşi kalitesinde olduğunu nereden bileceğiz?’ diye soruyorlar.” diye konuştu.
NTV
The post Michelin yıldızlı restoran temizlikte 1 yıldız aldı. Fiyatı 27 bin liradan başlıyordu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...