reklam
reklam
reklam
reklam

Meşhur Bursa Cantığı

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
meshur-bursa-cantigi-0-qqrWyNDa.jpg

Meşhur Bursa Cantığı Tanımı İçin Malzemeler

• 8,5 su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

• 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet iri domates
  • 1 adet iri soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çimdik kekik

Üzeri için;

• 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamuru açmak için;

• Mısır unu

Meşhur Bursa Cantığı Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Hamur için su hariç materyalleri bir kaba alalım. 3 bardak su ekleyip yoğurmaya başlayalım. 4. Bardağı yavaş yavaş ekleyin. Her un farklıdır. Ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak.
  2. Hamuru en az 1.5 saat mayalanmaya bırakalım. Ben geceden yoğurup buzdolabına aldım. Sabah çıkarıp 1.5 saat oda sıcaklığında beklettim.
  3. İç harcı için; domates ve biberi robottan çekelim. Kıymayı bir kaba alalım. Üzerine sebzelerini ve baharatını ekleyip güzelce yoğuralım ve buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan peziler yapalım. Pezileri yaptıktan sonra 15 dk dinlendirelim.
  5. Fırınının 250 derecede ısıtalım. Ben fırın tepsisini karşıt çevirip kullandım. Bu halde yapacaksanız tepsiyide ısıtın.
  6. Pezilerimizi tek tek ortasını bastırarak açalım. İçine harçtan koyalım. Ben açarken mısır unu kullandım.
  7. Isınan tepsimizin üzerine 4 adedini alalım. Güzelce ortasından bastırarak biraz büyütelim. Kenarları çok kalın olursa ortası küçülüp kenarları fazla şişiyor. Hoş olmuyor. İstikrarlı olmalı.
  8. 250 derecede fırınsa her tepsiyi 10 dk pişirelim. Kenarları biraz kızarmalı.
  9. Bu sırada tavamıza yağları alalım ve eritelim. Fırından çıkan cantıklarin kenarlarına sürelim. İsteyen yumurta sürebilir ancak ben tercih etmedim.

Meşhur Bursa Cantığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

meshur-bursa-cantigi-1-YMyyYQbB.jpg

meshur-bursa-cantigi-2-FxajjQ3P.jpg

meshur-bursa-cantigi-3-HrQOxyIW.jpg

meshur-bursa-cantigi-4-LIG3nKSq.jpg

meshur-bursa-cantigi-5-KlNDQ5O3.jpg

meshur-bursa-cantigi-6-w7HjXnmf.jpg

meshur-bursa-cantigi-7-ZPHj2rf7.jpg

meshur-bursa-cantigi-8-PaXN3ATZ.jpg

meshur-bursa-cantigi-9-QBxmlkIe.jpg

meshur-bursa-cantigi-10-GwetfM1e.jpg

meshur-bursa-cantigi-11-BDGWWIaA.jpg

meshur-bursa-cantigi-12-MWtODQmb.jpg

meshur-bursa-cantigi-13-FM8PybmW.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Meşhur Bursa Cantığı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri