reklam
reklam
reklam
reklam

Menzil elebaşısı Saki’nin kümesi Serhendi Vakfı örgütlenmesini genişletiyor: Kayseri’de yeni vakıf kurdu

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
menzil-elebasisi-sakinin-kumesi-serhendi-vakfi-orgutlenmesini-genisletiyor-kayseride-yeni-vakif-kurdu-0-8MbnY3iP.jpg

Menzil cemaatinde kardeşler ortası miras hengamesi sürerken, büyük ağabey Saki Elhüseyni de vakıflaşma çalışamlarını sürdürüyor. Saki, Temmuz 2023’te cemaatin toplumsal alanda en görünür ve güçlü yapılanmaları olan “Semerkand Vakfı” ile “Beşir Derneği” ile hiçbir bağının kalmadığını beliterek, Serhendi Vakfı’nı kurduğunu ilan etmişti.

VAKFI İÇİN ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bu gelişimin akabinde bütün çalışmalarını Serhendi Vakfı üzerinden sürdüren Saki’nin Mayıs 2025’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da randevusuz görüşerek, vakfına kamu faydasına çalışan dernek statüsü verilmesi için hazırlanan kararnamenin imzalanmasını istediği tez edilmişti. Bu savın çabucak akabinde ise Serhendi Vakfı’na bağlı Trabzon merkezli “Hemedani İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı”nın kuruluş senedi Resmi Gazete’den yayımlandı.

VAKIF KURMAYI SÜRDÜRÜYOR

Vakıf çalışmlarını sürdüren Saki’nin yeni bir vakıf daha kurduğu öğrenildi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan vakıf senetlerine nazaran; Kayseri’de Serhendi Vakfı’na bağlı olarak Ayasılızade Hayrat Vakfı kuruldu. 500 bin TL mal varlığı ile kurulan vakfın maksadı “Yurt içi ve dışında her türlü eğitim, tahsil, sıhhat, toplumsal, ekonomik, dini, ulusal, tarihi, kültürel yardımlaşma, dayanışma, sportif ve etraf, toplumsal ve insani sıkıntıları tahliline, toplumun maddi ve manevi gelişmesine yetim ile muhtaçlık sahiplerine yardımda bulunmak” olarak gösterildi.

Cumhuriyet

The post Menzil elebaşısı Saki’nin kümesi Serhendi Vakfı örgütlenmesini genişletiyor: Kayseri’de yeni vakıf kurdu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri