H
hepsigundem
Guest
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Lideri Nicolas Maduro ve eşinin ABD Özel Kuvvetleri tarafından kaçırıldığı operasyonun ayrıntılarına dair basın toplantısı düzenledi.
Venezuela yola girene kadar ülkeyi yöneteceklerini söyleyen Trump, Venezuela üzere olduğunu öne sürdüğü iki ülkeyi daha tehdit etti.
ABD’NİN MAKSADINDA KOLOMBİYA VE KÜBA VAR
Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’yu hedef alan ABD Lideri, Petro liderliğindeki Kolombiya’nın kokain ürettiğini, bu yüzden ardını kollaması gerektiğini söyledi. Trump, “(Petro)nun) Kokain ürettiği fabrikaları var. Ardını muhafazası gerekiyor.” dedi. Bu kelamların akabinde, “ABD idaresi Petro’ya da mı operasyon düzenleyecek yoksa 2026 seçimlerine müdahale mi edecek?” soruları akıllara geldi.
Küba’yı da gaye alan Trump, “Oradaki beşerler yıllarca acı çekti. Bence Küba, hakkında konuşmaya devam edeceğimiz bir mevzu olacak zira çok makus durumda olan bir ülke.” sözlerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise, daha sert konuşarak, “Küba bir felaket. Maharetsiz, bunak adamlar tarafından yönetiliyor. İktisadı yok. Büsbütün çökmüş durumda. Şayet Havana’da yaşasaydım ve hükümette olsaydım, endişelenirdim.” diyerek tehdit etti.
KAYNAK: HABER7
Kaynak : Haber7
The post Maduro’yu kaçıran ABD’den iki ülkeye daha tehdit! Trump: Gerini kolla first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...