- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Lokum Üzere Kremalı Mantarlı Körili Tavuk Sote (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 700-800 gram tavuk göğsü
- 400 gram kültür mantarı
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük kapya biber
- 1 büyük yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 ml krema (1 paket)
- 3–4 yemek kaşığı süt
Baharatlar:
- 1,5 yemek kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 – 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (son dokunuş için)
- 1 çay kaşığı bal yahut birkaç damla limon suyu
Lokum Üzere Kremalı Mantarlı Körili Tavuk Sote (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü evvel ortadan ikiye keserek inceltin.
- Ardından 4–5 cm uzunluğunda, yaklaşık 1 cm kalınlığında jülyen biçimde doğrayın.
- Geniş bir tavayı yüksek ateşte ısıtın.
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Tavukları tavaya tek kat olacak formda yerleştirin.
- İlk 2–3 dakika karıştırmadan pişirin.
- Ardından çevirerek suyunu salıp çekene kadar, hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 8–10 dakika).
- Pişen tavukları başka bir tabağa alın.
- Aynı tavaya doğranmış yarım ay soğanı ekleyip 2–3 dakika kavurun.
- Üzerine ince doğranmış sarımsağı ek edip kısa müddet çevirin.
- Ardından jülyen doğranmış kapya ve yeşil biberleri ekleyin, birkaç dakika soteleyin.
- Son olarak ikiye yahut dörde bölünmüş mantarları ekleyin (ben mantarı çok iri sevmediğim için ince doğradım)ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tavukları tekrar tavaya alın.
- Köri, zerdeçal, toz biber, kekik ve karabiberi ekleyip baharatların yağla bütünleşmesi için 30–40 saniye karıştırarak kavurun.
- Kremayı ve sütü ekleyin. Soya sosunu ek edin. Orta-kısık ateşte 5–6 dakika kaynatın ve sosun kıvam almasını sağlayın.
- Tereyağını ekleyin. Tuzunu denetim edin. İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı bal yahut birkaç damla limon suyu ile lezzet dengesini tamamlayın. Ocağı kapatıp 5 dakika dinlendirin.Servise hazır. Afiyet olsun. ✨.
Lokum Üzere Kremalı Mantarlı Körili Tavuk Sote (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Lokum Üzere Kremalı Mantarlı Körili Tavuk Sote (Tam Ölçülü) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...