reklam
reklam
reklam
reklam

Kremalı Kek (Damla Çikolatalı)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
kremali-kek-damla-cikolatali-0-KDkud94Z.jpg

Kremalı Kek (Damla Çikolatalı) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağına yakın un

Krema için;

• 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepelemeye yakın ben buğday kullandım)
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker

Üzeri için;

• Damla çikolata

Kremalı Kek (Damla Çikolatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk evvel kremayı yapmakla başlıyoruz. Krema büsbütün soğumadan kek harcının üzerine koymuyoruz.
  2. Krema için tüm gereçler tencereye alınarak karıştırılır. Ocakta göz göz olmaya kadar pişirilir. Pişen krema soğumaya bırakılır. Katılaşmasını bekliyoruz bu evrede. Katılaşan kremayı mikser ile inceltmeyin. Katı hali kekimiz için lazım.
  3. Krema soğumaya yakın keke başlarsanız daha âlâ oluyor. Kek için şeker yumurta ve vanilin çırpılır. Köpüren harca sırayla süt sıvı yağ un kabartma tozu konur ve çırpmaya devam edilir. Bu sırada fırını ısıtmaya başlarsanız daha düzgün olur.
  4. Kek harcını yağlanmış tepsiye döküyoruz ve hava kabarcıkları çıksın diye birkaç defa tezgah vuruyoruz.
  5. Daha sonra soğuyan kremayı sıkma torbasına alıp kekin üzerine sıkıyoruz. Ben spiral desen tercih ettim.
  6. Aralarına damla çikolata serpilen harcımızı fırına pişmeye bırakıyoruz.
  7. 175 derecede 40 dakikaya yakın müddette üstü kızardı. Fırından fırına bu mühlet değişiklik gösterebilir.
  8. Hemen fırının kapağını açmıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar kapalı fırının içinde bekletiyoruz.
  9. Soğuyan keki dilimleyip servis ediyoruz.
  10. Bana nazaran hem kek hem krema birinci kademede şekersiz geldi. Daha sonra damla çikolatanın tadı gelince düzgün oldu. Bu yüzden şeker oranını kendinize nazaran kesinlikle ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıyeten damla çikolata yerine orman meyveleride kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun 🌺

Kremalı Kek (Damla Çikolatalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kremali-kek-damla-cikolatali-1-5xLlDEav.jpg

kremali-kek-damla-cikolatali-2-FCegMzGx.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kremalı Kek (Damla Çikolatalı) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri