reklam
reklam
reklam
reklam

Kolay Pizza (Fırın Tepsisinde)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
kolay-pizza-firin-tepsisinde-0-RwRbyel9.jpg

Kolay Pizza (Fırın Tepsisinde) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

• 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (yarımdan daha az)
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un (ben dördüncü bardakta 1 parmak kadar eksik koydum una nazaran değişkenlik gösterebilir denetimli halde yavaş yavaş ekleyin)

Sos için;

• 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı ketçap (isteğe bağlı)
  • 4-5 damla sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su (salçayı açmak için)

Diğer materyaller;

• Kaşar peyniri
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • Salam
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Mısır

Kolay Pizza (Fırın Tepsisinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Süt ve suyu ılık biçimde yoğurma kabına koyuyoruz. Üzerine şeker ve mayayı ekliyoruz. Eriyene kadar karıştırıyoruz. Akabinde tuz ve yağı ekleyip, karıştırıyoruz.
  2. Unu denetimli biçimde ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz, toplanmaya başladığında yumuşak fakat çok az ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Fazla yapışmıyor ve bir mühlet yoğurunca hamur daha uygun bir kıvam alıyor.
  3. Ben yoğurma kabını streç sinema ile sardım hava almayacak formda ve üzerine ince bir bez örtüp 1 saat mayalandırdım (daha kolay mayalanması için bu kış günlerinde peteğin üzerine koyuyorum sıcağı ile hoş mayalanıyor öneridir)
  4. Tepsiye yağlı kağıdı koydum ve üzerine biraz mısır unu serpip, hamurumu tepsinin ortasına koyup elimle yavaş yavaş açtım (siz tercihe nazaran merdane ile de açabilirsiniz nasıl kolayınıza geliyorsa)
  5. Çatal ile her yerine ufak ufak delikler yaptım ve ısıtılmış fırına 3-4 dakika koydum (üzeri hafif kurur üzere oluyor)
  6. Fırından çıkarınca üzerine sosu sürüyoruz gereçlerimizi koyuyoruz. 190 derecede ortalama 20 dakika pişirdim, denetimli formda (ben kaşar peynirden biraz ayırdım pizza pişip fırından çıkmaya yakın ayırdığım kaşar peyniri üzerine serpip hafif eriyince pişirme sürecini bitirdim)
  7. Fırınınızın pişirme halini sizler daha güzel bilirsiniz hepimizinki farklı farklı pişiriyor bu yüzden kapağını fazla açmadan denetim ede ede pişirin zira fazla ısıda kalınca kurumaya başlar hangi tanım olursa olsun kurur yani. Yiyeceğiniz saate yakın yapmanızı öneririm, sıcacık taze halde daha yumuşak ve hoş oluyor. Afiyet olsunnn😊

Kolay Pizza (Fırın Tepsisinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kolay-pizza-firin-tepsisinde-1-9gesBZQj.jpg

kolay-pizza-firin-tepsisinde-2-wk7L2O5t.jpg

kolay-pizza-firin-tepsisinde-3-cXvd4dmJ.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kolay Pizza (Fırın Tepsisinde) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri