- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Kivili Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Jölesi için;
- 1 pk kivili jöle
- Kivi
Kivili Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri süt, nişasta, irmik,şeker dahil olmak üzere bir tencereye koyup karıştıralım ve ocağa alalım.
- Ocaktan 15 dakika karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayınca bir paket vanilyayı tereyağını ve hindistan cevizini atıp 2 dakika daha karıştırdıktan sonra muhallebimizi ocaktan alalım.
- Dilerseniz borcamda dilerseniz kek kalıbında yapabilirsiniz ben kek kalıbını suyla ısladıktan sonra karşıt çevirdim nemli bir biçimde.
- Jölemizi tarife uygun olarak bir bardak su ile sıcak suyla açalım ve karıştıralım, meyvelerimizi dilimleyip kek kalıbımızın tabanına yerleştirelim üzerine kivili jölemizi dökelim ve donmasını bekleyelim .
- Donduktan sonra pişirdiğimiz muhallebiyi birinci sıcaklığı geçtikten sonra jölemizin üzerine dökelim ve streç sinemayla kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim daha sonra bir tabak yardımıyla karşıt çevirelim tıpkı benim manzarayı elde edeceksiniz.
- Bu etapta kek kalıbınızı kesinlikle sudan geçirmeniz gerekiyor yoksa jöleli tattınız kek kalıbına yapışır kalkmaz bu riske girmeyeyim diyorsanız borcamda da yapabilirsiniz vişneli jöle ile yaparsanız vişne taneleri koymayı unutmayın.
- Eğer ki ben hazır jöle kullanmak istemiyorum derseniz 3 su bardağı vişne suyuna 2 yemek kaşığı nişasta koyup dilerseniz çok az şekerli ocakta pişirip jöle kıvamına getirebilirsiniz.
Kivili Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Kivili Jöleli İrmik Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...