H
hepsigundem
Guest
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü, yılın son günü olan 31 Aralık’ta Resmi Gazete’de öğretim üyesi ve öğretim vazifelisi alımı için ilan yayımladı. İlanda yer alan bir öğretim vazifelisi alımı için yapılan duyuru ise dikkat çekti. Buna nazaran, Rektörlük Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü’nde öğretim vazifelisi takımı açıldı. Bu üniteye öğretim vazifelisi alınması kararlaştırıldı. Alınacak öğretim vazifelisi için aranan koşullar ise dikkat çekti. Bu koşullar şöyle sıralandı: “Türk Lisanı ve Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Türk halk inançları, türbe, yatır ve ziyaret yerleriyle alakalı kültürel pratikler üzerine çalışmaları bulunmak.”
Bu ilanın “adrese teslim kadro” olduğu tenkitleri yapıldı. Rektörlük Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü ile öğretim vazifelisi alımında aranan kuralların hiçbir ilgisinin olmadığı değerlendirmeleri gündeme geldi.
Bu alanda çalışması olan kişinin aşikâr olduğu, takımın da bu bireye yönelik açıldığı argümanları ortaya atıldı.
İPTAL EDİLDİ
Dün ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü iptal ilanı yayınladı. 31 Aralık’ta yayınlanan bu “öğretim elemanı ilanının” iptal edildiği belirtildi. Rektörlük, “Türk Lisanı ve Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Türk halk inançları, türbe, yatır ve ziyaret yerleriyle bağlantılı kültürel pratikler üzerine çalışmaları bulunmak” koşulu aradığı öğretim vazifelisi alım ilanını iptal etti.
Cumhuriyet
The post Kilis 7 Aralık Üniversitesi evvel ilan yayınladı 3 gün sonra iptal etti: Kurumsal bağlantıya ‘türbe, yatır’ şartı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...