reklam
reklam
reklam
reklam

Kenevir yetiştiriciliğinde yeni karar Resmi Gazete’de. 21 vilayette üretimine onay

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
kenevir-yetistiriciliginde-yeni-karar-resmi-gazetede-21-vilayette-uretimine-onay-0-FlWHw8yB.jpg

Lif, tohum ve sap üretiminin yanı sıra tıbbi ve sıhhat eserleri ile uyuşturucu tesiri olmayacak şahsî bakım ve dayanak eserlerine yönelik kenevir yetiştiriciliğinin üretim sürecine ait yol ve asıllar tekrar düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Kenevir Yetiştiriciliği ve Denetimine Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, lif, tohum ve sap üretimi ile tıbbi eserler, sıhhat eserleri, uyuşturucu tesiri olmayacak oranda şahsî bakım ve takviye eserleri elde etmeye yönelik çiçek ve yaprak üretimi gayeli kenevir yetiştiriciliğinin ekim ve dikiminden hasadına kadar üretim süreci, usulü ile kenevirden elde edilen çiçek ve yaprakların gayesi dışında kullanımını engelleyecek her türlü önlemin alınmasına yönelik gerekli denetimlere ait misyon ve sorumluluklar düzenlendi.

21 VİLAYETTE YETİŞTİRİLECEK

Buna nazaran lif, tohum ve sap üretimi hedefli kenevir yetiştiriciliği, Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak ile bu vilayetlerin ilçelerinde yapılabilecek.

TIBBİ VE SIHHAT ESERLERİ İÇİN ÖZEL KOŞULLAR

Tıbbi ve sıhhat eserleri üretimi gayeli kenevir yetiştiriciliği ise Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğüne bağlı Afyon Alkaloidleri Fabrikası alanında, organize tarım bölgelerinde ya da Sıhhat Bakanlığından üretim yeri müsaadesi almış, kapalı ve iklimlendirme özelliğine sahip, yüksek güvenlik tedbirleri bulunan tesislerin yer aldığı vilayet idari sonları içinde gerçekleştirilebilecek.

Kişisel bakım ve takviye eserleri üretimi gayeli kenevir yetiştiriciliği, açık ya da kapalı alanlarda olmak üzere lif, sap ve tohum üretimine müsaade verilen vilayetlerle tıbbi ve sıhhat eserlerinin yetiştirildiği yerlerde yapılabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ VE KONTROL MEKANİZMASI

Yetiştiricilik müsaadesi, lif, tohum ve sap üretimi için her yıl 1 Ocak-1 Nisan devrinde yetiştiricilik yapılacak yerin en büyük mülki yönetim amirliğinden alınabilecek.

Tıbbi, sıhhat ile şahsî bakım ve takviye eserleri üretimi için müracaatlar ise birebir tarihlerde TMO’ya gerçekleştirilecek.

NTV

The post Kenevir yetiştiriciliğinde yeni karar Resmi Gazete’de. 21 vilayette üretimine onay first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri