reklam
reklam
reklam
reklam

Kar tatili olan vilayetler 13 Ocak 2026: Okullar tatil mi, İstanbul’da okullar tatil olacak mı?

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-LxcLImUJ.jpg

Türkiye’de tesirini göstermeye devam eden ağır kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle okullardan tatil haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji’den gelen hava raporuna nazaran birçok vilayette kar yağışı sürmeye devam ederken, Türkiye’de pek çok okulda İstanbul dahil olmak üzere eğitime orta verildi. Öğrencilerin gözü artık İstanbul için gelecek 13 Ocak tarihli kar tatili açıklamasına çevrildi. Okullar tatil mi? İstanbul’da okullar tatil olacak mı? İşte 13 Ocak 2026 Salı günü kar tatili olan vilayetler.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-HRmWtVAN.jpg

13 OCAK (YARIN) OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan 13 Ocak tarihli hava durumu raporu, İstanbul dahil ülke genelinin büyük bir kısmında ağır kar yağışı olacağını belirtiyor.

Bir müddettir ülke genelinde yaşanan kar yağışlarının akabinde geçtiğimiz haftalarda birtakım vilayetlerde okullar tatil edilmişti. Bugün yaşanan ağır kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ise kimi vilayetlerden şimdiden tatil haberleri gelmeye başladı. Kimi vilayetlerde okullar 13 Ocak Salı günü tatil edildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-yltzSpaV.jpg

İSTANBUL’DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM tarafından paylaşılan 13 Ocak tarihli hava durumu raporuna nazaran, İstanbul’da yarın kar yağışı tesirini göstermeye devam edecek.

Ülke genelinde bugün yaşanan ağır kar yağışlarının akabinde yarın da kar yağışı bekleniyor. Birtakım vilayet valiliklerinden yapılan açıklamaya nazaran okullar tatil edilmeye başladı. 1 vilayette okullar 13 Ocak Pazartesi günü tatil edildi. Gözler ise İstanbul’a çevrildi.

İstanbul Valiliği tarafından ise şimdi yarın için tatil açıklaması yapılmadı. Akşam saatlerinde meydana gelebilecek kar yağışı sonrasında valilik tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

İşte 13 Ocak Salı günü kar tatili olan vilayetler;

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-CSuMCsyT.jpg

TUNCELİ

Tunceli’de, olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün müddetle orta verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere nazaran, kentte kar yağışının tesirini ağır formda göstereceği ve buzlanma tehlikesi oluşabileceğinin kestirim edildiği belirtildi.

Bu kapsamda çeşitli önlemlerin alındığı aktarılan açıklamada, “12 Ocak Pazartesi ve 13 Ocak Salı günü, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları (üniversite senatosu kararı ile üniversite öğrencileri dahil) eğitim öğretime 2 gün mühletle orta verilmiştir.” tabirlerine yer verildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan gebe ve engelli işçi, kronik rahatsızlığı bulunanlar ile çocuğu anaokulu ve kreşe devam eden bayan işçilerin de idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-KNPb8nj4.jpg

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü beklenen olumsuz hava kaideleri nedeniyle birtakım ilçelerde eğitime 1 gün orta verildiğini bildirdi. Açıklamada 13 Ocak Salı günü vilayet genelinde eğitim öğretime devam edileceği, lakin birtakım bölgelerde olumsuz hava kuralları nedeniyle okulların tatil edildiği belirtildi. Bu çerçevede Andırın, Çağlayancerit, Elbistan, Ekinözü, Göksun ve Nurhak ilçelerindeki tüm okullarda eğitime orta verildiği duyuruldu. Açıklamanın devamında ise Türkoğlu ilçesine bağlı Murat Çakıroğlu İlkokulu Ortaokulu’nda, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Baydemirli, Çatmayayl, Ağabeyli, Kemalli, Başdervişli, Budaklı, Beşenli’de, Pazarcık ilçesine bağlı Nacar, Sakarkaya, Göynük, Gücük, Tetirlik, Yumaklıcerit ile Onikişubat ilçesine bağlı Tekir, Ilıca, Suluyayla ve Döngele mahallelerinin tamamında, Kürtül ve Kalekaya mahallelerinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda salı günü için okulların tatil edildiği tabir edildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-IWDR67hl.jpg

BATMAN

Batman’ın Sason ilçesinde beklenen ağır kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi. Sason Kaymakamı Furkan Başar, ilçe genelinde bu geceden itibaren tesirli olması beklenen ağır kar yağışı nedeniyle 13 Ocak Salı günü tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün mühletle orta verildiğini açıkladı. Kaymakam Başar ayrıyeten, birebir gün engelli, kronik rahatsızlığı bulunan ve gebe kamu işçisinin de idari müsaadeli sayılacağını duyurdu.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-uYiUDFOv.jpg

ORDU

Ordu’nun 16 ilçesinde ağır kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ve Ünye ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, halk eğitimi merkezlerinde 13 Ocak 2026 Salı günü 1 gün müddetle eğitim ve öğretime orta verilmiştir” denildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-NryQKY3H.jpg

KIRKLARELİ

Kırklareli’nin Vize ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime 13 Ocak’ta da orta verildi.

Vize Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve buna bağlı olarak oluşabilecek buzlanma nedeniyle 13 Ocak Salı günü taşımalı eğitime bir gün orta verildiği bildirildi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü ilçede, bugün ağır kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime orta verilmişti.

Kar yağışı öğlen saatlerinde tesirini yitirdi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-SHGBk8Jg.jpg

MUŞ

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle vilayet genelinde eğitime orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere nazaran, kent genelinde kar yağışının gece saatlerinden itibaren tesirini artıracağı ve yarın da devam edeceği, buzlanma ve yüksek bölümlerde çığ riski oluşabileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“13 Ocak 2026 Salı günü ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversite hariç) eğitim ve öğretime bir gün mühletle orta verilmiştir. Ayrıyeten kamu kurumlarında çalışan gebe, engelli ve ağır kronik rahatsızlığı olan işçi ile çocuğu anaokulu ve kreşlere devam eden bayan işçi de bir gün idari müsaadeli sayılacaktır.”

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-E7WxI2Ih.jpg

TOKAT

Tokat’ta kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle vilayet genelinde eğitime orta verildi.

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Vilayet Müdürlüğünden alınan bilgilerin kıymetlendirilmesi sonucunda olumsuz hava şartlarının devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, şu tabirlere yer verildi:

“Yoğun kar yağışı tesiriyle oluşabilecek beklenen aksiliklere karşı önlem maksatlı olarak, Tokat vilayet genelinde, resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezleri, kreş ve gündüz bakım meskenlerinde 13 Ocak 2026 Salı günü eğitim-öğretime bir gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarındaki engelli ve gebe işçimiz de birebir gün idari müsaadeli sayılacaktır.”

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-NfPneb4H.jpg

ADIYAMAN

Adıyaman’ın 6 ilçesinde ağır kar nedeniyle eğitime orta verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çelikhan, Gerger, Sincik, Gölbaşı, Besni ve Tut ilçeleri ile merkeze bağlı Kaşköy, Koçali, Dağ Kuyucak, Yazıbaşı, Ağikan, Olgunlar, Bozatlı ve Ağıllı köylerinde tesirli olan ağır kara karşı vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, ilçelerdeki tüm eğitim kurumlarında, 13 Ocak’ta eğitime orta verildiği duyuruldu.

Kamu kurumlarında misyon yapan engelli, gebe, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve 0-6 yaş ortası çocuğu bulunan bayan işçinin de birebir gün idari müsaadeli sayılacağı belirtildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-sFDTwa3u.jpg

YOZGAT

Yozgat’ta beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Meteorolojiden alınan bilgilere nazaran vilayetimizde beklenen kar yağışı ve düşük hava sıcaklığına bağlı meydana gelebilecek buzlanma sebebiyle beklenen risklerin önüne geçmek hedefiyle Yozgat vilayet merkezimiz ile birlikte Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerimizde 13 Ocak 2026 Salı günü özel öğretim okulları da dahil tüm kademedeki okullar ile tüm özel öğretim kurslarında/kurumlarında ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün müddetle orta verilmiştir” denildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-9nHjUr93.jpg

SİNOP

Sinop’ta kar nedeniyle birtakım ilçelerde 13 Ocak için taşımalı eğitime orta verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik bilgilere nazaran, kentteki olumsuz hava şartlarının tesirini 13 Ocak’ta da devam ettirmesinin beklendiği vurgulandı.

Kar yağışıyla birlikte meydana gelebilecek aksiliklere karşı önleyici önlem olarak kimi ilçelerde taşımalı eğitime orta verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda Ayancık, Gerze, Erfelek, Türkeli, Dikmen ve merkez ilçenin tamamında, Boyabat ilçesinde ise kısmi olarak 13 Ocak Salı günü taşımalı eğitim öğretime orta verilmiştir.”

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-YVLmb9ZG.jpg

MALATYA

Malatya’nın Pütürge, Arapgir, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Doğanyol, Arguvan ve Darende ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 13 Ocak Salı günü orta verildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime orta verildiği belirtildi.

Öte yandan Yazıhan ilçesinde ise kimi okullardaki taşımalı eğitime orta verildiği kaydedildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-ZsGOTmAd.jpg

ESKİŞEHİR

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde olumsuz hava kaideleri sebebiyle okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.

Bölge genelinde olduğu üzere Eskişehir’de de kar yağışı ve buzlanma meydana gelirken, Mihalıççık ilçesinde okullar tatil edildi. Mihalıççık Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı, buzlanma ve hava muhalefetinden ötürü 13 Ocak 2026 (Salı) günü ilçemiz genelindeki okulların 1 gün mühlet ile tatil edilmesine karar verilmiştir” denildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-Lf9z7vqm.jpg

MARDİN

Mardin’de beklenen kar yağışı nedeniyle Dargeçit, Midyat, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde eğitim-öğretime 1 gün orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda 13 Ocak Salı günü Dargeçit, Midyat, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında eğitime orta verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşlarında misyon yapan engelli işçi, kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlar, 0-6 yaş çocuğu olan anneler ile gebe çalışanın birebir gün idari müsaadeli sayılacağı söz edildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-DIqsL4nK.jpg

KASTAMONU

Kastamonu’da kar yağışı nedeniyle 6 ilçede 13 Ocak Salı günü eğitime bir gün orta verildi.

Kastamonu’nun bilhassa kıyı şeridinde kar yağışı tesirini arttırarak devam ettiriyor. Kar yağışı sebebiyle yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde ulaşımda da aksaklıklar yaşanıyor. Bu sebeple ilçe kaymakamlıkları tarafından alınan kararla Abana, Çatalzeytin, Cide, Doğanyurt, İnebolu ve Küre ilçelerinde 13 Ocak Salı günü taşımalı eğitime bir gün müddetle orta verildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-79XgJa7P.jpg

BAYBURT

Bayburt’un Demirözü ilçesinde beklenen ağır kar yağışı ve buna bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle eğitime bir gün müddetle orta verildi.

Demirözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, “İlçemiz genelinde devam etmesi beklenen ağır kar yağışı ve buna bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 13.01.2026 Salı günü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün mühletle orta verilmiştir” tabirlerine yer verildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-vCvTg15I.jpg

SİVAS

Sivas’ın Gürün, Gemerek, Suşehri, Koyulhisar, Ulaş, Altınyayla, Kangal, İmranlı, Şarkışla ve Akıncılar ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 13 Ocak salı günü orta verildi.

Bahse husus 10 ilçenin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, ilçelerin genelinde ağır kar yağışının beklendiği, bu nedenle oluşabilecek aksiliklere karşı 13 Ocak Salı günü eğitime 1 gün mühletle orta verildiği belirtildi.

Yıldızeli ilçesinde ise taşımalı eğitim ile köy ve belde okullarında eğitime 1 gün orta verildiği bildirildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-VAyrFyjQ.jpg

HAKKARİ

Hakkari’de olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 13 Ocak Salı günü orta verildi.

Valiliğin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, meteorolojik datalar doğrultusunda vilayet genelinde bu gece kar yağışının şiddetini artırması ve salı saat 15.00’e kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Olumsuzlukların önüne geçilmesi, vatandaş ile öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması emeliyle kimi önlemlerin alınmasının uygun görüldüğü vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yoğun kar yağışı, tipi, fırtına, çığ ve buzlanma riski nedeniyle vilayet genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında 13 Ocak 2026 Salı günü bir gün müddetle eğitime orta verilmiştir. Ayrıyeten, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) randevusu bulunan öğrenciler ile engelli bireylerin ulaşım sürecinde karşılaşabilecekleri riskler göz önünde bulundurularak, RAM’larda da birebir tarihte hizmete orta verilmesi uygun görülmüştür.”

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-nO5yDYmK.jpg

BİNGÖL

Bingöl’de olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün daha orta verildi.

Valiliğin, ABD merkezli X şirketinin toplumsal medya platformundaki hesabından yapılan paylaşımda, kent genelinde ağır kar yağışının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Olumsuz hava şartlarının çok buzlanma ve yüksek bölümlerde çığ formunda olacağı tarafındaki iddialar doğrultusunda, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini muhafaza hedefiyle 13 Ocak Salı günü vilayet merkezimiz ile ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim ve öğretime 1 gün mühletle orta verilmiştir. Kamuda çalışan engelli, gebe, ağır kronik rahatsızlığı olan çalışanımız ile çocuğu anaokulu ve kreşe devam eden bayan işçimiz de birebir gün idari müsaadeli sayılacaklardır.” sözlerine yer verildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-u2kNSlG6.jpg

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime 13 Ocak’ta da orta verildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, kar ve olumsuz hava şartları sebebiyle kırsal mahallelerdeki okullar ile taşımalı eğitim kapsamında bulunan okullarda salı günü eğitime orta verildiği bildirildi. Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan okullarda ise eğitim öğretim faaliyetlerinin planlandığı biçimde sürdürüleceği belirtildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-a35b27UI.jpg

KAYSERİ

Kayseri’de ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle vilayet genelinde eğitime 13 Ocak’ta orta verildi.

Hava şartlarının genel hayatın olağan akışını olumsuz etkileyeceği, ulaşımda aksamalara sebep olacağının değerlendirildiği Valilik açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Hava şartları sebebiyle meydana gelebilecek mümkün aksilikleri önlemek emeliyle, taşımalı eğitim, vilayet merkezi ile ilçeler ortasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak vilayet genelindeki kreşler, anaokulları, ortaokullar, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde Valiliğimiz kararıyla 13 Ocak Salı tarihinde bir gün mühletle eğitime orta verilmiştir. Okullara orta verilen günde kreş, anaokulu ve ilkokula çocuğu devam eden bayan işçi, malul, engelli, ağır kronik rahatsız ve gebe kamu çalışanları da idari müsaadeli sayılacaktır.”

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-SgCYMHIt.jpg

SAMSUN

Samsun Valiliği, olumsuz hava kaidelerinin tesirli olduğu vilayette eğitime 1 gün orta verildiğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, ilimiz genelinde tesirli olan kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar üzere aksilikler yaşanabileceği değerlendirildiğinden, önlem gayeli olarak ilimiz genelindeki Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, Müftülüğe bağlı muhtaçlık odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında 13 Ocak Salı günü eğitim-öğretime 1 gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarımızda misyonlu gebeler, engelliler, çocuğu kreş yahut anaokuluna devam eden anneler de 1 gün idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-ESEwaT8S.jpg

ADANA

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde ağır kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Tufanbeyli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava kuralları sebebiyle 13 Ocak Salı günü ilçedeki tüm okullarda eğitim-öğretime 1 gün mühletle orta verildiği bildirildi. Yetkililer, kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açabileceğini belirterek, vatandaşların dikkatli ve önlemli olmaları ikazında bulundu.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-iRQgxKim.jpg

ELAZIĞ

Elazığ’ın kimi ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün daha orta verildi.

Palu, Maden, Karakoçan, Sivrice ve Kovancılar kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, kar yağışı ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek problemler nedeniyle 13 Ocak Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha orta verildiği belirtildi.

Ayrıca engelli çalışanlar ile gebe işçinin de idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-4Gku6gYP.jpg

KONYA

Konya’nın 5 ilçesinde, ağır kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün orta verildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, olumsuz hava şartları nedeniyle Hadim, Ahırlı, Yalıhüyük, Güneysınır ve Halkapınar ilçelerinde eğitim ve öğretime orta verildiği belirtildi.

Açıklamalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gebe, engelli ve kronik hastalığı bulunan işçinin de idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

kar-tatili-olan-vilayetler-13-ocak-2026-okullar-tatil-mi-istanbulda-okullar-tatil-olacak-YTOYbEsq.jpg

BİTLİS

Bitlis’te beklenen ağır kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 günlük orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan datalara nazaran; ilimiz genelinde yarın ağır ve kuvvetli kar yağışı ile birlikte, hava sıcaklarının düşmesi ve çok soğuklara bağlı olarak buzlanma riski bulunmaktadır. Öğrenci ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği göz önünde bulundurularak 13 Ocak 2026 Salı günü Bitlis vilayet genelinde tüm okullar, örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim kurumları, kreşler, Kur’an kursları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretime bir (1) gün müddet ile orta verilmiştir” denildi.

NTV

The post Kar tatili olan vilayetler 13 Ocak 2026: Okullar tatil mi, İstanbul’da okullar tatil olacak mı? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri