reklam
reklam
reklam
reklam

Kanada, Ukrayna’nın tekrar inşası için 1,8 milyar dolarlık ek yardım yapacak

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
kanada-ukraynanin-tekrar-insasi-icin-18-milyar-dolarlik-ek-yardim-yapacak-0-cvfKh5Ox.jpg

Mark Carney, Kanada’nın Nova Scotia eyaletindeki Halifax Stanfield Memleketler arası Havalimanı’na gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kanada’nın Ukrayna’ya 2,5 milyar Kanada doları (1,8 milyar ABD doları) kıymetinde ek ekonomik yardım yapacağını belirten Carney, bu dayanakla ülkenin yine inşası için Memleketler arası Para Fonu, Dünya Bankası ve öbür kurumlardan finansman sağlanmasına katkıda bulunulacağını aktardı.

Carney, Rusya’nın dün gece saatlerinden itibaren Ukrayna’yı amaç alan hava taarruzlarının “barbarlık” olduğunu söyleyerek, “bu güçlü süreçte Ukrayna’nın yanında durmanın değerli olduğunu” söz etti.

Adil ve kalıcı barışı elde etmek için kaidelerin mevcut olduğunu lisana getiren Carney, bunun için Rusya’nın da “istekli” olması gerektiğini kaydetti.

Zelenski de Kanada’ya takviyelerinden ötürü teşekkür ederek, Rusya’nın ülkesinin barış gayretlerine hücumlarla karşılık verdiğini belirtti. Son periyotta diplomatik açıdan yol kat edildiğini söyleyen Zelenski, Rusya’ya baskı uygulanmasını ve Ukrayna’nın desteklenmesini istedi.

Kanada ve Ukrayna başkanları dün de telefonda görüşmüş, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı bitirmeye yönelik bir müddettir devam eden barış görüşmelerini ele almıştı.

Zelenski’nin yarın ABD’nin Florida eyaletinde ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna’da barış planını görüşmesi bekleniyor.

NTV

The post Kanada, Ukrayna’nın tekrar inşası için 1,8 milyar dolarlık ek yardım yapacak first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri