reklam
reklam
reklam
reklam

Kadayıflı Şipşak Puding Tatlısı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
kadayifli-sipsak-puding-tatlisi-0-TzphALwJ.jpg

Kadayıflı Şipşak Puding Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

• 5 su bardağı süt
  • 2 paket toz puding (muzlu, vanilyalı yahut tavuk göğsü aromalı – ben tavuk göğsü aromalı kullandım)
  • 250 gram kadayıf

Kadayıflı Şipşak Puding Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle kadayıfı küçük küçük didikleyin.
  2. Tavada orta ateşte, rengi dönene kadar daima karıştırarak kavurun. (isterseniz 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz).
  3. Ayrı bir tencereye sütü ve 2 paket pudingi alın. Kısık ateşte, daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. (hafif koyu bir kıvam olmalı. ).
  4. Hazırladığınız pudingin yarısını borcama dökün. 10 dakika kadar birinci sıcaklığının çıkıp hafif katılaşmasını bekleyin.
  5. Üzerine kavrulmuş kadayıfın tamamını yayın.
  6. Kalan pudingi kadayıfın üzerine dökün.
  7. İsterseniz kat kat bırakabilir, isterseniz yavaşça karıştırarak mermer desen manzarası verebilirsiniz.
  8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

✨ Püf noktaları kadayıfı yakmamaya dikkat edin, rengi altın sarısı olmalı. Daha çıtır bir doku için kadayıfın yarısını en üste serpebilirsiniz. Bu tanım puding ile yapıldı lakin birebir metotla muhallebi, tavuk göğsü ya da güllaç kreması ile de deneyebilirsiniz. 🧁 servis önerisi dilimledikten sonra üzerine: toz antep fıstığı hindistan cevizi (ben hindistan cevizi tozu serptim) ekleyerek görseli ve lezzeti artırabilirsiniz.

Kadayıflı Şipşak Puding Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kadayifli-sipsak-puding-tatlisi-1-Nihc5McX.jpg

kadayifli-sipsak-puding-tatlisi-2-pKLZVrEb.jpg

kadayifli-sipsak-puding-tatlisi-3-hGJ4Je7P.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kadayıflı Şipşak Puding Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri