reklam
reklam
reklam
reklam

Jeff Bezos Dayanaklı Slate Auto 650 Milyon Dolar Yatırım Aldı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Jeff Bezos tarafından desteklenen elektrikli araç teşebbüsü Slate Auto, uygun fiyatlı kamyonet üretim planlarını hızlandırmak maksadıyla 650 milyon dolarlık yeni bir yatırım çeşidini muvaffakiyetle tamamladı. TWG Küresel liderliğinde gerçekleştirilen bu Seri C finansman çeşidi, şirketin bugüne kadar topladığı toplam sermayeyi yaklaşık 1,4 milyar dolara ulaştırdı.

Slate Auto, 2026 yılı sonuna kadar birinci ekonomik elektrikli kamyonetlerini banttan indirmeyi hedefliyor. Amazon’un eski Tüketici CEO’su Jeff Wilke tarafından kurulan ve bünyesinde pek çok eski Amazon yöneticisini barındıran teşebbüs, ABD elektrikli araç pazarındaki güçlü rekabet şartlarına karşın gayelerinden şaşmıyor.

• Slate Auto, Seri C yatırım tipinde 650 milyon dolar fon sağladı.
  • Şirket, 2026 yılının sonuna kadar uygun fiyatlı elektrikli kamyonet üretimini başlatmayı hedefliyor.
  • Girişim, bugüne kadar toplamda 1,4 milyar dolarlık finansmana ulaştı.
  • Slate Auto, 160 binden fazla ön sipariş başvurusu topladı.

Şirket Stratejisi Uygun Fiyat Odaklı İlerliyor

Slate Auto, 2022 yılındaki kuruluşundan bu yana rakiplerinden farklı bir yol izleyerek piyasanın en alt segmentine odaklanıyor. Şirket, başlangıç fiyatı 20 bin dolar civarında olabilecek temel bir elektrikli kamyonet tasarlıyor.

Müşteriler, araçlarını ek paketler ve SUV dönüştürme kitleri üzere seçeneklerle kişiselleştirebiliyor.Slate Auto, 160 binden fazla ön siparişi gerçeğe dönüştürmek için üretim hazırlıklarını hızlandırıyor.

jeff-bezos-dayanakli-slate-auto-650-milyon-dolar-yatirim-aldi-0-4nTwGJuP.jpg

Amazon Kökenli İdare Takımı Vazife Yapıyor

Girişimin idare yapısı, ağır bir Amazon kültürüyle şekillenmiş durumda. Şirketin mobilite, kullanıcı tecrübesi, e-ticaret ve filo satış departmanlarının başında eski Amazon çalışanları yer alıyor. Yakın vakitte CEO koltuğuna getirilen Peter Faricy, şirketin ön siparişleri satışa dönüştürme stratejisini yönetecek. Eski CEO Chris Barman ise araç geliştirme süreçlerinden sorumlu olarak yeni bir misyona getirildi.

Sektörel Zorluklar Üretim Planlarını Etkilemiyor

ABD elektrikli araç pazarındaki federal vergi teşviklerinin azalması ve satışların yavaşlaması üzere kuvvetli piyasa şartlarına karşın Slate Auto, Indiana’daki eski bir baskı fabrikasını üretim tesisine dönüştürmek için yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapıyor. Şirket, kesin fiyatlandırmayı haziran ayında açıklamayı planlıyor.

Piyasadaki sakinliğe karşın 160 bin kişilik rezervasyon talebi güçlü bir potansiyele işaret ediyor.

Sizce uygun fiyatlı elektrikli kamyonetler ABD pazarındaki istikrarları değiştirebilir mi? Slate Auto’nun bu argümanlı gayesi hakkındaki niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

Shiftdelete

The post Jeff Bezos Dayanaklı Slate Auto 650 Milyon Dolar Yatırım Aldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri