- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İzmir’in Çiğli ilçesinde İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) trenini beklerken kalbi duran hastaya birinci müdahale peronda bekleyen bir sıhhat çalışanı tarafından yapıldı.
Olay saat 16.40 sıralarında İZBAN Çiğli İstasyonu’nda meydana geldi. Peronda tren bekleyen Hamit Öğretim (73), kötüleşerek düştü. O sırada tren bekleyen bir sıhhat çalışanı, Öğretim’in kalp krizi geçirdiğini ve nabzının atmadığını tespit edip kalp masajı yaptı.
ŞOK AYGITINI KULLANDI
Sağlık çalışanı, istasyonda bulunan taşınabilir şok aygıtı (OED) ile de hastaya müdahale etti ve hastadan nabız alındı. Hastaya kalp masajıyla müdahale sürerken istasyona gelen sıhhat gruplarınca Öğretim, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay istasyonun güvenlik kamerasınca da kaydedildi. Manzaralarda sıhhat çalışanının hastaya müdahale ettiği manzaralar yer aldı.
Hastanedeki tedavisi süren Öğretim’in entübe edildiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.
NTV
The post İstasyonda kalbi duran yolcuya şok cihazlı müdahale first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...