reklam
reklam
reklam
reklam

İstanbul’da okullara kar tatili

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
istanbulda-okullara-kar-tatili-0-4hZMfbws.jpg

İSTANBUL
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; resmî ve özel okulların yanı sıra halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, sürücü kursları, muhtelif kurslar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim yapılmayacak. Resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da tatil kapsamına alındı. Valilik açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Ancak sağlık, emniyet ve karla mücadele birimlerinde görev yapan personelin bu uygulamanın dışında tutulacağı vurgulandı.

Diğer yandan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesinde de eğitime ara verilerek 12 Ocak’ta yapılacak sınavlar ertelendi.

ANKARA
Ankara’da sadece taşımalı eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda, kırsal mahallelerden yapılan taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesine karar verildiği bildirildi. Açıklamada, bunun dışında Ankara genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam edeceği vurgulandı.

KAHRAMANMARAŞ
Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji verilerine göre kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi gibi risklerin oluşabileceği belirtildi. Açıklamada, “Bu kapsamda, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 12 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kamuda görev yapan engelli, kronik hastalığı bulunan ve hamile personel ile okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı bildirilen açıklamada, vatandaşlar buzlanma, don ve tipi risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

TUNCELİ
Tunceli’de, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, kentte kar yağışının etkisini yoğun şekilde göstereceği ve buzlanma tehlikesi oluşabileceğinin tahmin edildiği belirtildi. Üniversite senatsou kararıyla üniversite öğrencileri için de eğitime iki gün ara verildii.

SİVAS
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda, kentte yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Özellikle ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla il genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim, rehberlik araştırma merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri) 12 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malul, engelli, ağır kronik rahatsızlar ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.”

BİNGÖL
Valilikten yapılan açıklamada, “Son meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda; aşırı buzlanma ve yüksek kesimlerde çığ riski nedeniyle, 12 Ocak Pazartesi günü İl merkezi ve ilçelerimizde bulunan resmî ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

ADIYAMAN
Meteorolojik verilere göre Adıyaman’ın Sincik, Gerger ve Çelikhan ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

MALATYA

Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, beklenen kar yağışı ve yaşanabilecek buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini bildirdi.

ELAZIĞ
Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına kaymakamlıklarımızca 12 Ocak Pazartesi günü, Maden, Arıcak, Alacakaya, Palu ve Kovancılar ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Karakoçan, Baskil, Keban ve Sivrice ilçelerimizde taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ağın ilçemizde eğitim ve öğretime devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

YALOVA
Yalova Valisi Hülya Kaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde 12 Ocak’ta eğitime ara verildiğini duyurdu.

SAKARYA
Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında il genelinde üniversiteler hariç, resmi, özel tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, okullarda eğitime ara verilen günde, anaokula ve ilkokula çocuğu devam eden sağlık, güvenlik, 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan kadın personelin durumunun hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirileceği ifade edildi.

KOCAELİ
Valilikten yapılan açıklamada, daha önce taşımalı eğitime ara verildiği ancak son meteorolojik verilere göre kar yağışının etkisini artacağının değerlendirilmesi üzerine kent genelinde resmi, özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve Kur’an kursları dahil) 12 Ocak’ta eğitime ara verildiği belirtildi.

KAYSERİ
Kayseri’nin Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

GÜMÜŞHANE
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alındığı ifade edilen açıklamada, il merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren her tür ve derecedeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile resmi ve özel kreşlerde 12 Ocak Pazartesi günü eğitim faaliyetlerine 1 gün ara verildiği kaydedildi.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ’ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan okullarda ise eğitim öğretim faaliyetlerinin planlandığı şekilde sürdürüleceği belirtildi.

ADANA
Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilçede kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal bölgedeki okullar ile taşımalı eğitim yapılan okullarda 12 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı bildirildi.

Hürriyet

The post İstanbul’da okullara kar tatili first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri