reklam
reklam
reklam
reklam

İstanbul Erkek Lisesi’nde şiddet ve taciz savları. Öğrencilerin cezaları belirli oldu

hepsigundem

Yeni Üye
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
istanbul-erkek-lisesinde-siddet-ve-taciz-savlari-ogrencilerin-cezalari-belirli-oldu-0-dMbYw6bF.jpg

Türkiye’nin en esaslı okullarından İstanbul Erkek Lisesi, öğrenciler ortasında yaşanan olaylarla gündeme gelmişti.

Kızlara yönelik cinsel ve şiddet içerikli telaffuzlarda bulunduğu sav edilen bir küme 9. sınıf öğrencisi, 11. sınıf öğrencileri tarafından dövüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında birtakım öğrencilerin öteki okullara nakilleri gerçekleşmiş ve okul müdürü de açığa alınmıştı.

AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kasım ayında lisedeki kimi öğrencilerin karıştığı ve kamuoyuna yansıyan olaylara ait idari sürecin tamamlandığı aktarıldı.

Dün toplanan Fatih İlçe Öğrenci Disiplin Konseyi’nin rehberlik, psikososyal takviye ve disiplin süreçlerini birlikte ele alarak mevzuyu titizlikle değerlendirdiği vurgulanan açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uyumundaki kıymetlendirme süreci boyunca öğrencilerin psikososyal durumlarının en üst düzeyde gözetildiği, “mahremiyetlerinin korunması”, “masumiyet karinesi” ve “eğitim hakkının kesintisiz sürdürülmesi” konularının temel unsur olarak benimsendiği belirtildi.

20 ÖĞRENCİYE DİSİPLİN CEZASI

Disiplin süreçlerinin fiil-ceza istikrarı ve ölçülülük unsurları çerçevesinde eğitsel, onarıcı ve sağaltıcı (tedavici) bir yaklaşımla yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, “Sistematik şiddet uygulayan iki öğrenciye örgün eğitim dışına çıkarma, 11 öğrenciye okul değiştirme, 7 öğrenciye ise okuldan kısa müddetli uzaklaştırma kararları içeren, sistematik şiddet olaylarına karışan toplamda 20 öğrenciye disiplin cezaları uygulanmasına karar verilmiştir.” denildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Erkek Lisesi’nde 24 Kasım’da 9. sınıfta tahsil gören 7 öğrencinin, 11. sınıf öğrencilerinden oluşan bir küme tarafından fizikî hücuma uğradığı tezleri üzerine, İstanbul Valiliğince görevlendirilen Vilayet Ulusal Eğitim müfettişlerince soruşturma yürütüldüğüne dair açıklama yapmıştı.

Müdürlüğün toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, birtakım basın yayın organlarında lisenin erkek pansiyonunda öğrenciler ortasındaki arbedeye ait haberlerin yer aldığı belirtilmişti.

Kamuoyunun yanlışsız bilgilendirilmesi için yapıldığı vurgulanan açıklamada, “25 Kasım 2025 tarihinde meydana gelen olayın akabinde ilgili öğrencilerin sıhhat denetimleri yapılmış, veliler bilgilendirilmiş ve eğitim öğretime devam etmelerine mani teşkil edecek bir durum bulunmadığı tespit edilmiştir. Süreç tarafımızca hassasiyetle takip edilmektedir.” sözlerine yer verilmişti.

İl Ulusal Eğitim müfettişlerinin yürüttüğü soruşturmayı devralan Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince devam eden süreç içerisinde lisenin müdürü ve müdür başyardımcısı açığa alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca devam eden soruşturmada, darp savıyla ilgili 3 öğrencinin şikayetçi olduğu öğrenilmişti.

Başsavcılık, mevzuya ait diğer şikayetlerin olup olmadığını belirlemek emeliyle kolluk kuvvetlerine ve ilgili kurumlara resmi yazı göndermişti.

Olaya karıştığı sav edilen öğrencilerden kimilerinin farklı vilayetlere gittiğinin belirlenmesi üzerine ilgili başsavcılıklara da şikayet yapılıp yapılmadığının belirlenmesi için yazı yazıldığı öğrenilmişti.

NTV

The post İstanbul Erkek Lisesi’nde şiddet ve taciz savları. Öğrencilerin cezaları belirli oldu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri