reklam
reklam
reklam
reklam

İranlı generalden intikam yemini: Kanınız yerde kalmayacak

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
iranli-generalden-intikam-yemini-kaniniz-yerde-kalmayacak-0-zUWwdFRY.jpg

İran Ordu Kumandanı Tümgeneral Buyruk Hatemi, ABD’nin Hint Okyanusu’nda İran donanmasına ilişkin “IRIS Dena” firkateynine düzenlediği ve 104 denizcinin hayatını kaybettiği hücuma ait bir bildiri yayımladı.

Hatemi, “Dena savaş gemisinin mürettebatı milletlerarası bir tatbikattaki vazifelerini tamamladıktan sonra dönüş yolunda kelamda insan hakları savunucularının saldırısının amacı oldu. Denizcilerimiz eşit bir savaş meydanında değil, memleketler arası bir tatbikattaki barışçıl misyonlarını tamamlamış oldukları bir sırada hayatını kaybetti.” dedi.

iranli-generalden-intikam-yemini-kaniniz-yerde-kalmayacak-1-skkVb8Gf.jpg

Hayatını kaybedenlerin anısının İran’ın denizcilik tarihinde yer alacağını söz eden Hatemi, “Hayatını kaybeden işçinin ve kayıp denizcilerin anısını hürmetle anıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine, İran halkına ve ordudaki silah arkadaşlarıma başsağlığı ve taziye dileklerimi iletiyorum. Şunu bilhassa vurguluyorum ki 104 şehidin kanı asla yerde kalmayacaktır.” tabirlerini kullandı.

IRIS DENA’YA SALDIRI

Hindistan’da düzenlenen Milan 2026 tatbikatına katıldıktan sonra dönüşe geçen İran donanmasına ilişkin “IRIS Dena” firkateyni, Hint Okyanusu’nda Sri Lanka açıklarında akına uğramıştı. Memleketler arası sularda meydana gelen olayın akabinde gemiden yardım daveti yapıldığı ve bölgeye Sri Lanka donanmasına bağlı grupların sevk edildiği bildirilmişti. İran ordusu, taarruzda 20’si kayıp 104 işçinin hayatını kaybettiğini ve 32 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

KAYNAK: İHA

Kaynak : Haber7

The post İranlı generalden intikam yemini: Kanınız yerde kalmayacak first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri