reklam
reklam
reklam
reklam

Intel Beklenmedik Bir Darbe Yedi!

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
intel-beklenmedik-bir-darbe-yedi-0-h7BguOyJ.jpg

Nvidia cephesinin Intel tarafından geliştirilen ve 18A olarak isimlendirilen yeni kuşak üretim sürecine dair yürüttüğü testleri durdurma kararı alması, teknoloji dünyasında ve finans piyasalarında büyük bir hareketliliğe yol açtı.

Nvidia tüm testleri durdurdu

İleri düzey yarı iletken teknolojilerini içeren bu deneme sürecinin bir sonraki basamağa taşınmaması, Intel’in dökümhane stratejisi üzerindeki tartışmaları tekrar alevlendirirken yatırımcı kanadında da sert karşılık buldu. Piyasalardaki inanç kaybıyla birlikte Intel payları, süreç gününün açılışıyla birlikte yüzde 2,2 düzeyinde bir kıymet kaybı yaşadı.

intel-beklenmedik-bir-darbe-yedi-1-6dpC6rlI.jpg

Intel, Arizona’da bulunan Ocotillo yerleşkesindeki Fab 52 tesisini 18A üretim tekniğiyle seri üretime geçecek birinci merkez olarak kısa mühlet evvel faaliyete geçirdi. Şirket, bu teknolojiyi Amerika Birleşik Devletleri topraklarında geliştirilen en ileri düzey yarı iletken üretim süreci olarak konumlandırıyor.

Temel strateji, global liderliği elinde tutan TSMC ile rekabet ederek gelişmiş çip üretimini tekrar Amerika merkezli bir yapıya kavuşturmayı içeriyor. Fakat Nvidia’nın test kademesini askıya alması, bu büyük ölçekli ticari gayelerin gerçekleşme suratı ve pazarın bu sürece ne kadar hazır olduğu konusundaki soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Nvidia ve Intel ortasındaki ticari bağlar, Eylül ayında yapılan 5 milyar dolarlık yatırım muahedesi ve ABD hükümetinin Intel üzerindeki hisse sahipliği ile daha stratejik bir noktaya taşınmıştı.

Özellikle yapay zeka alanındaki yükselişiyle dünyanın en pahalı şirketlerinden biri haline gelen Nvidia’nın dayanağı, finansal zorluklar yaşayan Intel için kritik bir kıymet arz ediyor. Intel cephesi, yaşanan bu gelişmelere karşın 18A teknolojisinin planlandığı doğrultuda ilerlediğini ve rastgele bir aksama yaşanmadığını belirtiyor.

Shiftdelete

The post Intel Beklenmedik Bir Darbe Yedi! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri