H
hepsigundem
Guest
Tokat’ta kaza süsü verilmiş olayda hayatını kaybeden Hatice Yalman’ın (31) vefatına ait dava dün başladı. Genç bayanın olaydan evvel zanlı Mustafa Koç (42) ile birlikte girdikleri markette yardım istediği anların manzaraları dava belgesine girdi.
Olay, 29 Mart 2025’te Topçam Mahallesi Akşemsettin Caddesi’nde meydana geldi. Motosiklet kazası ihbarı üzerine bölgeye giden gruplar, Hatice Yalman ve Mustafa Koç’u yaralı buldu. Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Yalman hayatını kaybetti. Yapılan incelemede Yalman’ın bedeninde darp izleri tespit edildi. Olay yerine 400 metre aradaki Hazine Deresi kenarında kan izleri ve kanlı taşlar bulununca soruşturma genişletildi. Gözaltına alınan Mustafa Koç, süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Polis grupları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mustafa Koç’a yardım ettikleri suçlamasıyla 7 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede isimli denetim kaidesi ile hür bırakıldı.
İLK DAVA GÖRÜLDÜ
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın akabinde hazırlanan iddianameyle Mustafa Koç hakkında “Nitelikli taammüden öldürme”, öteki 7 kişi hakkında ise “Kasten öldürmeye iştirak” ve “‘Delileri yok etme” cürmünden dava açıldı. Sanıklar, dün birinci defa hakim karşısına çıktı. Tokat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen birinci duruşmaya tutuklu sanık Koç, başka sanıklar ve hayatını kaybeden Hatice Yalman’ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.
KAZA YAPTIKLARINI ÖNE SÜRDÜ
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık evli ve 3 çocuk babası Mustafa Koç, Hatice Yalman ile 4,5 yıldır dini nikahla birlikte yaşadıklarını, olay günü alkollü olduğunu ve ortalarında aldatma problemi yüzünden tartışma çıktığını tez etti. Koç, alkolün tesiriyle sızdığını kendisine geldiğinde Yalman’ı kanlar içinde bulduğunu, motosikletle götürürken de kaza yaptıklarını öne sürdü. Başka sanıklar da suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, savcılık mütalaasının verilmesi için duruşmayı 13 Şubat 2026’ya erteledi.
KAMERA İMAJI ORTAYA ÇIKTI
Bu ortada Hatice Yalman’ın, olay öncesi alkol almak için girdikleri markette kasiyere, yardım daveti olan işareti yaptığı anlara ait manzaralar ortay çıktı. Marketin güvenlik kamerasına yansıyan manzaralarda, ikilinin markete girdiği, Mustafa Koç kasada ödeme yaparken, Hatice Yalman’ın ise milletlerarası literatürde yardım daveti olan işareti yaptığı görülüyor.
“HATİCE CANİCE KATLEDİLMİŞTİR”
Yalman ailesinin avukatı Selinay Arslan duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, “Hatice Yalman kaza süsü verilerek, kolay bir taammüden öldürme mağduru değildir. Hatice Yalman canice ve vahşice katledilmiştir. Katledilmeden evvel memleketler arası literatürde yardım daveti olan işareti yapmıştır. Bu işareti katledilmeden 2 saat evvel yapmıştır” dedi.
NTV
The post İki saat sonra öldü. Hatice’nin el işaretiyle yardım istediği imajlar ortaya çıktı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...