reklam
reklam
reklam
reklam

İçişleri Bakanlığı’ndan Şoförlere Özel Canlı Radar Haritası

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, sürücülerin yola çıkmadan evvel güzergahlarını ayrıntılıca incelemesini sağlayan yeni bir harita sistemini devreye aldı. Bakanlığın resmi internet sitesine eklenen ve “İller Ortası Radar ve Denetim Noktası Uygulama Sayıları” ismi verilen bu sistem, trafik kontrollerine dair bilgileri direkt vatandaşlara sunuyor. Şoförler artık bu harita aracılığıyla kendi belirledikleri güzergahlar üzerindeki tüm kontrol noktalarını önceden görüntüleme fırsatına sahip oluyor.

İller Ortası Radar ve Sürat Koridoru Haritası Kullanıma Açıldı

Sistemin sunduğu pratik özellikler sayesinde kentler ortası seyahat yapacak olan şahıslar yola çıkmadan evvel çok daha hazırlıklı olabiliyor. Seyahat edilecek rotayı sisteme girdiğinizde, o yol üzerindeki sürat koridorlarının, radar sistemlerinin ve genel denetim noktalarının sayısını net bir formda görebiliyorsunuz. Bu yeniliğin, özellikle şoförlerin birinci kez kullanacakları ve yollarını tam olarak bilmedikleri rotalar için epeyce faydalı olacağı belirtiliyor.

icisleri-bakanligindan-soforlere-ozel-canli-radar-haritasi-0-ubfU71C5.webp

Resmi yetkililer tarafından sistemin çalışma prensibi hakkında yapılan açıklama, bilgilerin kaynağını ve yeniliğini de açıkça ortaya koyuyor. Yapılan resmi bilgilendirmede, paylaşılan bu dataların direkt Polis ve Jandarma ünitelerimizin yürüttüğü trafik uygulamalarını kapsadığı söz ediliyor. Sistemdeki en dikkat cazibeli teknik ayrıntı ise, harita üzerinde gösterilen kontrol noktası ve radar bilgilerinin her 30 dakikada bir otomatik olarak yenilenmesi. Bu sayede şoförler yoldayken bile daima güncellenen taze bilgilere erişebiliyor.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden herkesin kullanımına açtığı bu harita, inançlı bir seyahat planlamasında yeni bir dijital araç olarak karşımıza çıkıyor. Pekala siz devreye alınan bu yeni radar ve denetim noktası haritası hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun yola çıkarken yahut daha evvel hiç gitmediğiniz bir rotada seyahat ederken bu sistemi kullanmayı planlıyor musunuz?

Shiftdelete

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri