reklam
reklam
reklam
reklam

HÜRJET İspanya İhracatı: 2,6 Milyar Avroluk Dev Anlaşma!

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
hurjet-ispanya-ihracati-26-milyar-avroluk-dev-anlasma-0-FiItd3i8.jpg

Türkiye savunma sanayii, HÜRJET İspanya ihracatı ile tarihi bir muvaffakiyete imza attı. Ulusal imkanlarla geliştirilen birinci jet eğitim uçağımız HÜRJET, 30 adetlik bir paketle İspanya Hava ve Uzay Kuvvetleri’nin envanterine giriyor. Bu 2,6 milyar avro bedelindeki dev mutabakat, Türkiye’nin havacılık teknolojisindeki gücünü tüm dünyaya kanıtlıyor.

HÜRJET İspanya İhracatı Muahedesinin Detayları

Yapılan resmi açıklamaya nazaran, İspanya ile imzalanan muahedenin toplam bütçesi 2,6 milyar avro olarak belirlendi. Bu kapsamlı paket, yalnızca 30 adet HÜRJET uçağının satışını değil, tıpkı vakitte entegre bir eğitim mimarisini de içeriyor. Teslimatların ise 2028 yılında başlaması planlanıyor. Bu, Türkiye’nin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük savunma sanayii ihracatlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Anlaşma, HÜRJET uçaklarının yanı sıra yer tabanlı simülasyon sistemleri, eğitim altyapısı, bakım ve idame hizmetleri ile uzun vadeli operasyonel takviye ögelerini da kapsıyor. Bu durum, Türkiye’nin yalnızca bir eser satıcısı olmadığını, tıpkı vakitte yüksek katma bedelli ve bütüncül bir teknoloji çözümü sunduğunu gösteriyor. Bu çok boyutlu ihracat paketi, Türk savunma sanayiinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

NATO Ülkesine İhracatın Stratejik Önemi

Tamamen ulusal imkanlarla tasarlanan ve üretilen bir jet eğitim uçağının, İspanya üzere kıymetli bir Avrupa ve NATO üyesi ülkenin envanterine girecek olması büyük bir stratejik mana taşıyor. Bu muvaffakiyet, Türkiye’nin tasarım, üretim, sistem entegrasyonu ve sertifikasyon alanlarındaki yetkinliğini milletlerarası arenada tescillemiş oldu.

Bununla birlikte, HÜRJET projesi sayesinde ülkemiz, hava platformları alanında yüksek teknoloji üreten ve global pazarda kelam sahibi olan bir pozisyona yükseliyor. Bu ihracat, savunma sanayii gelirlerini artırırken, Türkiye’nin jeopolitik aktifliğini de güçlendiriyor.

Peki, HÜRJET’in bu tarihi ihracat başarısı hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Shiftdelete

The post HÜRJET İspanya İhracatı: 2,6 Milyar Avroluk Dev Anlaşma! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri