reklam
reklam
reklam
reklam

Hamburger Ekmeği (6 Kişilik)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
hamburger-ekmegi-6-kisilik-0-HqJbyObR.jpg

Hamburger Ekmeği (6 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

• 150 ml süt ılık
  • 100 ml su ılık
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 350 gram un
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
  • 25 gram tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Hamburger Ekmeği (6 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Önce yoğurma kabında ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıp, mayanın köpürmesi için 10 dk bekletelim. Ben instant maya kullandım lakin tekrar de önden bu biçimde çözdürdüm, yaş maya kullanacaksanız yarım paket kullanıp tekrar çözdürmeniz gerekir.
  2. Mayayı beklerken tereyağını eritip soğuması için kenara alalım.
  3. Kabaran maya unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Biraz ele yapışan bir hamur olacak sorun değil.
  4. Soğuyan tereyağını hamura ek edip hamuru birkaç dakika daha yoğurarak toparlayalım. Bu ortada dilerseniz yağı sütle bir arada başta da ekleyebilirsiniz fakat bu türlü hamuru toparlamak daha kolay oluyor. Bir de tereyağı kullanmayanlar yerine zeytinyağı tercih edebilir.
  5. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat müddetle mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta 6 kesime keselim. Her biri yaklaşık 110 gram geliyor.
  7. Hamurları beze haline getirip pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerlerine yavaşça bastırıp yaydıralım. Tepsiyi pak bir örtü ile kapatarak yaklaşık 30 dk tekrar kabarmaları için bekletelim. Ortam sıcaksa 20 dk da kâfi olacaktır.
  8. Bu ortada fırını 210 derecede evvelden ısıtalım. 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı sütü karıştırıp üzerlerine fırça ile bol bol sürelim, isteğe bağlı susam serpelim.
  9. 18 dakikada pişiyor, üzeri daha düzgün kızarsın isterseniz sona hakikat biraz fan çalıştırabilirsiniz. Fırından alınca üstünü bezle örtüyorum ki yumuşasın yoksa sert kalır.

Hamburger ekmeği kaç gram? Ekmekler pişmeden evvel 110 gramdı, üzerlerine sürdüğüm yumurta ve susamdan sonra pişirince ortalama 93 gram geldiler. Çok sorulduğu için ben de tartma gereği duydum.

Hamburger Ekmeği (6 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

hamburger-ekmegi-6-kisilik-1-ryQbcRs9.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-2-m4TEcjxa.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-3-nvDEHhTG.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-4-rIJtOswC.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-5-uxsL9Nak.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-6-YHMgigIa.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-7-1MR11Ups.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-8-el8XAxUS.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-9-ZcwUGDQW.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-10-kEYqhUqc.jpg

hamburger-ekmegi-6-kisilik-11-ieYREYIA.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Hamburger Ekmeği (6 Kişilik) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri