reklam
reklam
reklam
reklam

Haberler peş peşe geliyor. Eğitime orta verilen kentler

hepsigundem

Administrator
Yönetici
8
Web sitesi
www.hepsigundem.com
haberler-pes-pese-geliyor-egitime-orta-verilen-kentler-0-OthTrmAk.jpg

Türkiye’yi tesiri altına alan soğuk hava dalgası birçok kentte fırtına ve kar yağışına neden oldu. Bilhassa Doğu Anadolu’da birtakım vilayetlerde valilikler olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime orta verildiğini duyurdu. Malatya, Elazığ, Tunceli, Hakkari, Muş, Bingöl eğitime orta verilen vilayetler oldu.

MALATYA

Malatya’da tesirli olması beklenen ağır kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 Ocak 2026 Cuma günü vilayet genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün müddetle orta verildiğini duyurdu.

ELAZIĞ

Elazığ’da tesirli olması beklenen kar yağışından ötürü eğitime 9 Ocak Cuma günü orta verildi. Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, “9 Ocak 2026 Cuma günü vilayetimizde beklenen ağır kar yağışı ve buna bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek buzlanma nedeniyle, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarında misyon yapan malul, engelli ve gebe işçi idari müsaadeli sayılacaktır. Ayrıyeten, anne ve babası çalışan anaokulu ve kreşe devam eden çocukları bulunan işçi ile engelli çocuğu bulunan çalışandan birinin, kelam konusu tarihte idari müsaadeli sayılmalarına karar verilmiştir” tabirlerine yer verildi.

MUŞ

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle vilayet genelinde eğitime yarın orta verildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere nazaran kent genelinde yarın ağır kar yağışının tesirli olacağı belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün orta verildi. Karlıova Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle oluşacak buzlanma ve ulaşımda gerçekleşebilecek tehlikelere karşı önlem emeliyle; ilçemizdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında 9 Ocak 2026 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün müddetle orta verilmiştir” denildi.

HAKKARİ

Hakkari’de ağır kar yağışı, çığ ve buzlanma riski nedeniyle vilayet genelinde 9 Ocak Cuma günü tüm okullarda eğitime orta verildi, kimi kamu çalışanları idari müsaadeli sayıldı. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “Sabah saatlerinden itibaren tesirini göstermesi beklenen ağır kar yağışı ile birlikte, evvelki günlerde tesirli olan kar yağışının oluşturabileceği çığ riski, kuvvetli rüzgar ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek aksiliklerin önüne geçilmesi; vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması emeliyle Kamu kurum ve kuruluşlarında misyon yapan gebe ve engelli işçi, diyaliz hastaları, kalp, böbrek yetmezliği, kanser üzere kronik rahatsızlığı bulunan kamu vazifelileri, 0-12 yaş ortası çocuğu bulunan kamu çalışanı çiftlerden anne yahut babadan biri 9 Ocak 2026 Cuma günü 1 gün mühletle idari müsaadeli sayılacaktır” sözleri kullanıldı.

TUNCELİ

Tunceli’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere nazaran gece saatlerinden itibaren kar yağışının tesirini ağır biçimde göstereceği ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, 9 Ocak 2026 Cuma günü, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversiteler hariç) eğitim-öğretime 1 gün mühletle orta verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan gebe ve engelli çalışanlar ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan bayan çalışanlarımız, 1 gün mühletle idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

NTV

The post Haberler peş peşe geliyor. Eğitime orta verilen kentler first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri