reklam
reklam
reklam
reklam

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon için idam cezası istendi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
guney-korede-eski-devlet-baskani-yoon-icin-idam-cezasi-istendi-0-hhWVBQVL.jpg

Güney Kore’de sıkıyönetim ilanı davasında yargılanan eski Devlet Başkanı Yoon için idam cezası istendi.

Yonhap ajansının haberine nazaran, Yoon’un sıkıyönetim ilanına ait davanın son duruşması, Seul Merkez Bölge Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada özel yetkili savcı Cho Eun-suk liderliğindeki soruşturma takımı, mahkemeden Yoon’a vermesini istedikleri cezayı açıkladı.

Yoon’u “yargı ve yasama organlarını ele geçirerek iktidarda kalmaya çalışılan bir ayaklanmanın elebaşı” olarak nitelendiren savcılar, eski Devlet Başkanı için idam cezası istedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Dönemin Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 3 Aralık 2024’te “muhalefetin devlet aksisi aktivitelere karıştığı” gerekçesiyle sıkıyönetim ilan etmiş, Ulusal Meclisin bu kararı kaldırması üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Ulusal Meclisin 14 Aralık 2024’te yaptığı oylamada azli istenen Yoon, süreksiz olarak misyondan uzaklaştırılmıştı.

Anayasa Mahkemesi, 4 Nisan 2025’te verdiği kararda Ulusal Meclisin azil istemini kabul ederek Yoon’un vazifeden alınmasını onaylamıştı.

Yoon’un vazifeden azledilmesinin ardından yapılan seçimi kazanan ana muhalefetteki Demokratik Partinin (DP) adayı Lee Jae-myung, 4 Haziran 2025’te Mecliste yemin ederek resmen vazifesine başlamıştı.

NTV

The post Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon için idam cezası istendi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri