reklam
reklam
reklam
reklam

Güney Afrika’da şap salgını. “Ulusal afet hali” ilan edildi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
guney-afrikada-sap-salgini-ulusal-afet-hali-ilan-edildi-0-P7hlnPaO.jpg

Ulusal Afet Yönetim Merkezi Başkanı Elias Sithole, yaptığı açıklamada, Doğu Cape, Free State, Gauteng, KwaZulu-Natal, Limpopo, Mpumalanga, Kuzey Batı ve Batı Cape eyaletlerinde görülen şap salgınının ulusal afet boyutuna ulaştığını belirtti.

Sithole, salgınla başa çıkmak üzere ilan edilen “ulusal afet hali”nin, Güney Afrika’nın hayvancılık dalı, besin güvenliği, kırsal geçim kaynakları ve ihracat pazarları için salgının oluşturduğu riske karşı kıymetli ve gerekli bir adım olduğunu söz etti.

14 MİLYON BÜYÜKBAŞ HAYVAN AŞILANACAK

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, yaptığı açıklamada, hükümetin gelecek 12 ayda 14 milyon büyükbaş hayvanın aşılanmasına karar verdiğini belirterek, bunun için 28 milyon doz aşıya gereksinim duyulduğunu söyledi.

Ramaphosa, çiftliklerin aşıyı derhal temin etmesi için çalışmalara başladıklarını duyurarak, “Tarım Bakanlığı ile çalışmak üzere uzmanlardan ve çiftçi örgütü temsilcilerinden oluşan özel bir takım kurdum.” dedi.

Sığır, koyun ve keçi üzere çift tırnaklı hayvanlarda yüksek ateş, ağız ve tırnaklarda yaralarla seyreden şap hastalığı, süratle yayılması ve önemli randıman kayıplarına yol açması nedeniyle hayvancılık iktisadını tehdit eden viral bir enfeksiyon olma özelliği taşıyor.

NTV

The post Güney Afrika’da şap salgını. “Ulusal afet hali” ilan edildi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri