- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Profesyonel MMA dövüşçüsü Themba Gorimbo, kasım ayında aldığı ağır mağlubiyetin akabinde idman temposunu artırarak dünya çapında güreşçilerle çalışmaya başladı.
Sosyal medyada paylaştığı ağır hazırlık süreci, Gorimbo’nun şiddetli geçmişinin akabinde ayakta kalma ve kendini yine inşa etme kararlılığını da gözler önüne seriyor.
“MADENLERDE NEREDEYSE ÖLÜYORDUM”
Gorimbo, 2023 yılında 32 yaşındayken Ultimate Fighting Championship’te ABD’de maç kazanan birinci Zimbabveli sportmen olarak tarihe geçti. Lakin bu muvaffakiyet, çocukluk ve gençlik yıllarında yaşadığı ağır travmaları unutturmadı.
CNN’e konuşan Gorimbo, “Zimbabve’de elmas madenlerindeydim. Elmas kaçakçılığı yapıyorduk, polis tarafından dövülüyorduk. Bedenimin her yerinde ***** ısırığı izleri var. Madenlerde neredeyse ölüyordum” dedi.
Gorimbo 16 yaşındayken, Ekim 2008’de doğu Zimbabve’deki Marange elmas alanlarında yaşanan askeri operasyonu da unutamadığını anlattı. “Hakudzokwe” ismi verilen operasyonda ordu, bölgedeki lokal madencileri amaç aldı.
Başarılı atlet, “Kaçıyorduk, askerler kovalıyordu. Biri yorulunca başkası geliyordu. Helikopterler vardı. Nitekim müthişti.” kelamlarıyla o günleri anlattı. Human Rights Watch’a nazaran, üç hafta süren operasyon sırasında 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Zimbabve hükümeti ise askerlerin sivilleri öldürdüğü tezlerini reddetti.
“BAZEN TEK ÖĞÜN YEMEK YİYORDUK”
Gorimbo’nun annesi 9, babası ise 13 yaşındayken hayatını kaybetti. Akrabalarının dayanağıyla ayakta kalan Gorimbo, 2000’li yılların başındaki kuraklık ve ekonomik krizle birlikte açlıkla yüzleşti.
Garimbo o günleri, “Bazı yıllar günde tek öğün yemek yiyorduk. Elmas madenleri köyüme 40 dakika aralıktaydı. Oraya giderek elmas kaçırıp satıyor, bu sayede en azından sofraya yemek koyabiliyorduk” dedi.
Askeri operasyondan yalnızca 10 gün sonra, yaraları şimdi iyileşmemişken tekrar madenlere döndüğünü de anlattı.
GÜNEY AFRİKA’YA KAÇIŞ VE YENİ ZORLUKLAR
Bir mühlet sonra Zimbabve’den ayrılan Gorimbo, daha âlâ bir hayat umuduyla Güney Afrika’ya gitti. Birinci girişinde hudut dışı edildi, ikinci denemesinde ise vefatla burun buruna geldi.
Güney Afrika’da evsiz kaldı, vakit zaman bir kilisede uyudu. Bahçıvanlık yaptı, günde yaklaşık 5 dolara denk gelen bir fiyat kazandı. Kazandığının bir kısmını Zimbabve’deki ailesine gönderdi.
BİR SİNEMA İZLEYEREK KAZANDIĞI DÖVÜŞ TUTKUSU MESLEĞE DÖNÜŞTÜ
İzlediği bir MMA sineması, Gorimbo’nun dövüş sporlarına ilgisini ateşledi. Lakin idman ve özel derslerin maliyeti yüksekti.
Güvenlik vazifelisi ve market çalışanı olarak uzun saatler çalıştı. Kazandığı parayla spor salonu ve antrenör fiyatlarını ödedi.
ABD’YE UZANAN YOL VE UFC ÇIKIŞI
2022’nin sonunda neredeyse parasız halde ABD’ye giden Gorimbo, Florida’daki bir spor salonunda kanepede uyuyarak hayata tutundu.
Şubat 2023’te UFC’deki birinci maçını kaybetti, lakin mayıs ayında Takashi Sato’yu yenerek birinci galibiyetini aldı.
Bu galibiyetin akabinde banka hesabında yalnızca 8 dolardan az para kaldığını gösteren paylaşımı büyük yankı uyandırdı. “Bunu, tabana vurmuşken bile ayağa kalkılabileceğini göstermek için paylaştım” dedi.
“THE ROCK”TAN BEKLENMEDİK DESTEK
Paylaşım, oyuncu ve eski güreşçi Dwayne Johnson’ın da dikkatini çekti. Johnson, Gorimbo’ya Miami’de bir konut satın alarak sürpriz yaptı. İkili o günden bu yana yakın temas halinde. Gorimbo, bu takviyenin hayatında dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Bugüne kadar UFC’de dört galibiyet ve üç mağlubiyet alan Gorimbo, hedefininin şampiyonluk olduğunu söylüyor.
“Hayatım bir sinema üzere. İlah tarafından yazılmış bir senaryo ve ben başrolüm. Ancak kıssa bitmedi. Şampiyon olacağıma inanıyorum” diyen Gorimbo, bunu çalışarak, sabrederek ve yeni marifetler öğrenerek başaracağını söylüyor.
NTV
The post Günde 4 dolara çalışıp elmas kaçakçılığı yapıyordu. Artık çok ünlü bir dövüşçü first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...