reklam
reklam
reklam
reklam

Gülçin Ergül ÖZEL RÖPORTAJ || ‘Yapay zeka beni taklit edemiyor’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
gulcin-ergul-ozel-roportaj-yapay-zeka-beni-taklit-edemiyor-0-s2tEle2s.jpg

Neler yapıyorsunuz şu sıralar, nasılsınız?

– Bu sıralar iki tane şarkı hazırladım. Bir tanesinin klibini çektim. Şimdi son hazırlıkları yapılıyor. Astolojiyle biraz ilgiliyim. O nedenle Merkür retrosunun geçmesini bekliyorum. Güzel bir tarihte çıkamak istiyorum. Ardından, daha pop diyebileceğimiz, ancak kendi tarzımdan devam ettiğim bir şarkı gelecek. İlk şarkım daha olgunluk dönemimi yansıtıyor. Nihat Şensesli ile beraber işbirliği yaptık. O da ben de çok keyif alarak çalıştık.

Hit çıkarmak gibi bir gayeniz yok mu?

– Ben müzikle ilgili misyonlarımın olduğunu düşünüyorum. Sözlerinin evrensel ve kişinin hayatını değiştirebileceğini düşünüyorum. İnsanlara kötü etki edecek bir şarkı yapmak hiç istemem. Ben müziği sevdiğim için, insanların hayatına dokunmak için yapıyorum. Hayata gelirken bana bir yetenek verilmiş ve o yeteneklerin bir misyonu olduğunu düşünüyorum. Ölçeklerimde çok ünlü olayım, çok para kazanayım gibi bir kaygı yok. Çok hırslı değilim bence. Eksiklerimden biri de bu.

Çok hırslı olmanın da negatif yönü oluyor…

– Sağlıklı bir hırs iyidir aslında.

gulcin-ergul-ozel-roportaj-yapay-zeka-beni-taklit-edemiyor-1-sdkMDUMD.jpg

Yapay Zeka Beni Taklit Edemiyor

Yapay zekaya nasıl bakıyorsunuz? Bir yanda faydalananlar var, bir yanda tamamen karşı olan bir müzisyen kitlesi var. Siz hangisisiniz?

– Şimdi herkes mesaj atıyor. Benim sesmi modelleyip yapay zekaya Manifest’in şarkısını söyletmişler falan… Bu bana bi hareket, Yapay zeka beni taklit edemiyor. Bu da iyi birşey. Bence insanların yaşadığı bir şeyin, kalbe dokunan bir şeyin yazılması daha iyi. Yapay zeka süreci hızlandırsa da, insan yaptığı zaman çok daha iyi oluyor. Bu değeri kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum. Yapay zekalar da hala hatalar yapıyor. Ama dozunda kullandığınız zaman okeyim.

Sosyal medyanızdan yeni bir enstrüman paylaşıyorsunuz. Bize biraz anlatır mısınız?

– Handpan çok meditatif bir enstrüman. Hocam hızlı öğrendiğimi söylüyor. Bu enstrümanla kendimi keşfettim. Çok iyi giderse, vokallerle birleştirmeyi düşünüyorum.

Çok küçük yaşlarda başlayan oyunculuk, müzik, bale ve modern dans var. Hepsini müzikte harmanlıyor musunuz?

– Baleden modern dansa geçiş yapmak hayatımın en yerinde kararıydı. Bir kaza geçirdim, dansa veda etmek zorunda kaldım. Şuan dans etmeyi özlüyorum. Yoga Dans ile birleştirmeyi düşünüyorum. Henüz Türkiye’de görmedim. Bazen kendimi daha iyi hissedebilmek için titreterek dans ediyorum. O da güzel oluyor.

Sizin için en özel şarkı hangisiydi?

– Savaşçı diye bir şarkımız var. Bence hayatımın soundtrack’i! Birtanecik Aşkım’ı söylemeden sahneden inmem. Ağlat Beni de bir dönem çok dinleniyordu. Ama üzücü olduğu için her konserde söylemeyebiliyoruz. Birbirimize İyi Gelmiyoruz’a çok haksızlık edildi. Bir kaza geçirdim ve aynı sürece denk gelince, insanları üzen bir şarkı oldu. Ben o şarkının sözlerini daha sonra değiştirdim. Bazen konserlerde o şekilde söylüyorum.

Manifest kızlarının da olduğu yarışmada jüriydiniz. Nasıldı o dönem?

– Yarışmada şöyle düşünüyordum. Kötü bir kazadan hayatta kalarak çıktım. Ve yapmam gerekenlerin olduğunu düşündüm. Manifest’in hayatına dokunmak da benim için başka bir level oldu. Bütün tecrübelerimi iyi yönde kullanıp desteğimi verebilmek güzeldi. Görevimi yerine getirdim, bundan sonrası onların sorumluluğu, güzel dileklerimi onlara iletiyorum.

gulcin-ergul-ozel-roportaj-yapay-zeka-beni-taklit-edemiyor-2-bwNgLH6I.jpg

‘Her Şeyi Anlatıp Kurtulmak İstiyorum’

Hürriyet

The post Gülçin Ergül ÖZEL RÖPORTAJ || ‘Yapay zeka beni taklit edemiyor’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri