H
hepsigundem
Guest
İsrail hücumunda babasını, kız kardeşini, yeğenlerini ve meskenini kaybeden 28 yaşındaki Ebu Sukker, yaşadığı onca acıya karşın gülümsemek ve etrafındakileri eğlendirmek istiyor.
Karşılaştığı zorluklara karşın hayatın tüm zorluklarına direnen Ebu Sukker, akınlardan evvel iş olarak çocukları eğlendirmeyi seçmişti.
İsrail’in taarruzlarıyla Ebu Sukker’in kalbi hüzünle dolsa da etrafındakileri “gülümsetme ve keyifli etme” misyonundan vazgeçmedi.
Ağır hasar alan meskenlerinde tek başına yaşayan Ebu Sukker, çocukların kahkahalarında teselli buluyor ve kaybettiği yeğenlerinin anılarını yaşatıyor.
İçi kan ağlasa da memnun olmaya ve etmeye çalışıyor
Saldırıların akabinde sahip olduğu her şeyi kaybetmenin acısı içine oturan Ebu Sukker, “bir direniş eylemi” olarak eskisi üzere palyaçoluk yapıyor fakat bu sefer içinde onu sevinçle çevreleyen çocukların göremediği derin bir hüzün taşıyor.
Saldırılardan evvel ailesiyle birlikte hoş bir hayat sürdüğünü aktaran Ebu Sukker, “Savaş oldu, bitti ve yanımda kimse kalmadı. İçim kan ağlasa da keyifli olmaya çalışıyorum. Çocuklara ve dünyaya memnunmuşum üzere gösteriyorum kendimi.” diyerek aslında gülen yüzünün ardında ne kadar büyük acılar taşıdığını söz etti.
Ebu Sukker “Çocukları sevindirdiğimde kendim de içinde olduğum halden çıkıyorum. Kullandığım kolay kostümlerle çocukları sevindirirken ve onların yanındayken keyifli oluyorum. Bu benim için sıkıntı fakat kendim üzere olmaya çalışıyorum.” dedi.
Çocukların gülmeye gereksinimi var
Yıkılmaya yüz tutmuş meskene girdiğinde ailesinden geriye kalan anıların gözünde canlandığını, babasının, kız kardeşinin ve yeğenlerinin anılarının hala canlı olduğunu kaydeden Ebu Sukker, “Aile bu hayatta her şey demek. Meskene girip de kimseyi bulamayınca sabah olsa da çıksam diye bekliyorum zira dayanamıyorum.” diyerek yaşadığı kaybın ruhunda açtığı derin yarayı cümlelere döktü.
Palyaço kostümlerini enkaz altından çıkardığını, bu kolay eşyanın bile çocukları sevindirdiğini anlatan Ebu Sukker, “Bunlar çok sıradan kostümler ancak çocukları memnun ediyor. Çocukların gülmeye muhtaçlığı var. Benim onlardan çok gülmeye gereksinimim var ancak yeniden de onları güldürmek için uğraşıyorum. Çalıştığım her yerde yeğenlerimi hatırlıyorum.” dedi.
Yeğenlerinin, artık yanında olmamasın ona çok güç geldiğini lisana getiren Ebu Sukker, acıya karşın içinde çok hoş bir ruh taşıdığını ve Gazze’deki çocukları keyifli etmek için elinden geleni yapmaya devam edeceğini kelamlarına ekledi.
KAYNAK: AA
Kaynak : Haber7
The post Gazzeli palyaço, acısına karşın çocukları güldürüyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...