- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Ajandanıza not edin
Swissôtel The Bosphorus’un bahçesindeki Chalet’de, 21 Şubat Cumartesi günü 12.00-15.00 arasında İsviçre lezzetleri atölyesi düzenlenecek. Katılımcılar klasik tarifleri birlikte pişirip tadım yapacak. Şöminenin başında, mekânın şık atmosferinde hem öğrenmek hem eğlenmek isterseniz ajandanıza not edin. Kontenjan sınırlı, rezervasyon şart. Kişi başı 3.750 lira.
Kahve telvesi çöpe gitmesin
Her sabah bir demlik kahve hazırlıyor ve kahve bittiğinde ertesi gün için makineyi temizlerken çöpe giden kahve telvesiyle bakışıyordum… Son derece pahalı ve dünya çapında arzı azalan bir ürün kahve çekirdeği. Yeniden demlemek mümkün değil tabii ama doğrudan çöpe gitmesindense farklı işlere yarayabildiğini okuduğumdan beri değerlendiriyorum. Kahve telvesinin çok iyi bir peeling yöntemi olduğunu biliyorum ancak ben hiç kullanmadım. Ama denediğim iki yöntemi size önerebilirim. Çiçek saksısındaki toprağa telve dökmek çiçeği olası zararlı böceklerden kurtarıyor. Ayrıca telve buzdolabındaki kötü kokularla mücadele için de iyi bir yöntem. Buzdolabımda her zaman küçük bir cam kâsede bir parça telve bulunduruyorum.
Hürriyet
The post Gastronomi kazanında kaynayanlar first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...