reklam
reklam
reklam
reklam

Galatasaray Mükafatı Gülser Corat’a

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
galatasaray-mukafati-gulser-corata-0-cXepUpvx.jpg

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen merasime, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Reşat Dabak, Galatasaraylılar Derneği Lideri Metin Sinan Aslan, Galatasaray Mükafatı Uzman Seçici Heyet üyesi ve QNB Yönetim Kurulu Lideri Ömer Aras ve seçici konsey üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Galatasaraylılar Derneği Lideri Av. Metin Sinan Aslan, derneğin kuruluş sürecini anlattı. 2025 Galatasaray Ödülü Seçici Kurul Başkanı Sait Mısırlıoğlu da 14 yıldır verilen Galatasaray Ödülü’nün tarihî süreci ile ilgili bilgi verdi.

Seçici konsey üyesi ve QNB Yönetim Kurulu Lideri Ömer Aras, “Yetiştiğim aile, gençlik yıllarım ve profesyonel ömrüm boyunca kazandığım tecrübeler bana kadın-erkek eşitliğinin değerini öğretti. Bilhassa 40 yılı aşan iş hayatım boyunca kadınerkek birlikte çalışmanın olumlu tesirlerini yaşayarak gördüm. Türkiye’de erkek istihdam oranı yüzde 67 iken bayan istihdam oranı yalnızca 32. Bu sayılar, üretim kapasitemizin büyük bir kısmının sistem dışında olduğunu gösteriyor” dedi.

Konuşmaların akabinde Galatasaraylılar Derneği Lideri Av. Metin Sinan Aslan, bu yıl “kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği” temasıyla verilen mükafatın sahibini açıkladı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ait çalışmalarıyla tanınan Saniye Gülser Corat’a mükafatını Aslan takdim etti.

UNESCO’da yaptığı çalışmaları anlatan Saniye Gülser Corat, toplumsal cinsiyet eşitliğini kurumun ana önceliklerinden biri haline getirdiğini, bayan üst seviye yönetici oranını yüzde 9’dan yüzde 51’e çıkardığını söyledi.

Yapay zekâ ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarından da kelam eden Corat, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın artmasını sağlayacak çalışmalara da imza attı.

Cumhuriyet

The post Galatasaray Mükafatı Gülser Corat’a first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri