- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Deneyenlerin şimdiden afiyet şeker
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
Okumaya devam et...
- 6 adet lavaş
- 1 kg bonfile ( tavuk göğsüde olabilir)
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 kase salatalık turşusu
- 1 yemek kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Kimyon
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı jülyen halde kesiyoruz dileğe nazaran marine edebilirsiniz ben tercih etmiyorum tavuk eti günlük taze olduğu için tercih etmiyorum.
- Jülyen formda kestiğimiz tavukları tavaya alıp suyunu çekene pişiriyoruz.
- Suyunu büsbütün çekince domates ve biber salçası, tuzunu, pul biberi, kimyonu ek edip pişirmeye devam ediyoruz.
- Ayrı bir tavada soğanları yarım ay halinde olacak formda doğrayınız. Sarımsakları incecik olmak üzere doğranır.
- Bu sırada pişen tavukları bir kenara alınır soğumaya bırakılır.
- Soğanların üzerine bir tutam tuz ve pul biber ek edip eriyene kadar kavuruyoruz.
- Ayrı bir tavada domates ve biber salçası ek edip yarım bardak sıcak su ile bir sos kıvam alana kadar çektiriyoruz.
- Şimdi gelelim birleştirmeye. Lavaşı alıp orta kısmına tavuklarımızı koyuyoruz, akabinde kavurduğumuz soğanları koyuyoruz, onun akabinde salatalık turşusu ek edip üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri ek edilerek güzelce lavaşı kenarları katlanıp güzelce sarıyoruz. Sarılan dürümler kare bir borcama yerleştirilir.
- Aynı süreci bitene kadar uygulanır.
- En son olarak dürümlerin üzerine daha evvelden yaptığımız sosu bir fırça yardımıyla sürüyoruz. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri üzerine hiç boş kalmayacak biçimde güzelce döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Yalnızca kaşar peyniri büsbütün eriyene kadar fazla kalınca yanabilir.
Deneyenlerin şimdiden afiyet şeker
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
Okumaya devam et...