reklam
reklam
reklam
reklam

Fırında Rulo Hamsi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
firinda-rulo-hamsi-0-Uvj4ll5K.jpg

Fırında Rulo Hamsi Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kg hamsi
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Fırında Rulo Hamsi Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Bir gün evvelce balıkları temizleyip kılçıklarını aldıktan sonra çok az yıkadım. Kılçıklar alındığı için balıkta bariz bir kan kalmıyor. Süzgeçte kısa mühlet bekleterek suyunun süzülmesini sağladım. Akabinde kağıt havlu ile nazikçe kuruladım.
  2. Tepsinin altına 3–4 kat kağıt havlu serip balıkları dizdim, üzerini streçleyerek buzdolabında beklettim. Bu biçimde beklemesine karşın balıkta rastgele bir koku oluşmadı.
  3. Hamsileri yavaşça mısır ununa buladım. İç kısmı içte kalacak formda rulo yaptım.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ruloları yan yana ve sıkı olacak biçimde dizdim.
  5. Ayrı bir kasede zeytinyağı hazırlayıp fırça yardımıyla üzerlerine yavaşça sürdüm.
  6. Üzerlerine az ölçüde tuz serptim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 20 dakika fansız, akabinde 5 dakika yalnızca üst ayarı fanlı olacak biçimde pişirdim.
  8. Servis fırından çıktıktan sonra isteğe nazaran limon eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf noktası 🌿 Balığı fazla yıkamamak lezzetini korur. Kağıt havlu ile güzelce kurulamak ve buzdolabında beklerken altına birkaç kat havlu sermek, koku oluşmasını pürüzler. Tuz ve yağı pişirmeden çabucak evvel eklemek hamsinin canlı kalmasını sağlar.

Fırında Rulo Hamsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

firinda-rulo-hamsi-1-HRkPvZmP.jpg

firinda-rulo-hamsi-2-MRXdlF1T.jpg

firinda-rulo-hamsi-3-Cl1OvOGv.jpg

firinda-rulo-hamsi-4-i94giN6z.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Fırında Rulo Hamsi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri