H
hepsigundem
Guest
Fırın Poşetinde Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı faal ekşi maya
- 500 gram un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 250 ml su denetimli ekleyin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı zerdeçal tercihe bağlı olarak
- Çok az karabiber tercihe bağlı olarak
Fırın Poşetinde Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapın etkin olan ekşi mayayı içine dökün ,tuzunu ,zeytinyağı ,zerdeçal ,karabiberi katın ,suyunu azar azar dökerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- Hamur güzelce toparlandıktan sonra elinizi hafif ıslatıp hamur pürüzsüz olana kadar tekrar yoğurun.
- Yoğrulan hamuru her yarım saatte bir katlama yapın 3 kere yapmanız kâfi sayfamda ayrıntılı ekşi maya ekmek imalinden bakabilirsiniz.
- Kapağını kapatıp buzdolabında iki misli kabarıncaya kadar bekletin kabarınca unlanmış tezgaha alın.
- Hamura form verin tepsiye susam dökün hamuru tepsideki susama bulayın hafif unlayıp fırın poşetine yerleştirin poşetin ağzını sıkıca bağlayın.
- Poşeti bir baton kalıba koyun bu halde mayalanıp kabarmasını bekleyin. Ben soğuk mayalanma olması için balkona koydum.
- Hamur iki üç misli olup kabarınca borcamı oda ısısında bekletin ani ısı değişiminden ötürü çatlayabilir dikkat edin poşete kürdanla bi delik açın evvelce ısıtılmış 200 derece fırında denetimli olarak pişirin.
- Ben yaklaşık 1 saatte pişirdim ekşi mayalı hamur olduğu için daha ağır pişiyor. Siz tıpkı ekmeği olağan mayaylada yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırın Poşetinde Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Fırın Poşetinde Ekşi Mayalı Ekmek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...