- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabı 8. ve son hafta maçında Portekiz grubu Benfica ile İspanyol devi Real Madrid karşı karşıya geldi.
Estadio da Luz’da oynanan karşılaşma, teknik yönetici Jose Mourinho idaresindeki Benfica’nın 4-2’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.
Mourinho’nun Benfica’sı mucizeyi gerçekleştirdi. 90+8’de kazanılan özgür vuruşta topun başına Aursnes geçti ve kaleci Trubin de Real Madrid kalesinde gol aramak için yerini aldı. Aursnes’in ceza alanı içine yaptığı ortayı kaleci Anatolii Trubin tamamladı ve skor 4-2’ye geldi.
Şampiyonlar Ligi’nde ismini birinci 24’e yazdırmak için 1 gole gereksinimi olan Benfica, son maçlar öncesi mucize olarak görülen talihini kullandı ve son 24 grup ortasına kaldı. Real Madrid ise 15 puanla birinci 8’in dışında kaldı ve 9. basamakta yer buldu.
Kaleci Trubin attığı golle tarihe geçti. Bu skorun akabinde Mourinho saha kenarında taraftarlar ise tribünde coştu.
ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNDE GOL ATAN KALECİLER
Hans-Jörg Butt (2000)
Hans-Jörg Butt (2002)
Hans-Jörg Butt (2009)
Sinan Bolat (2009)
Vincent Enyeama (2010)
Ivan Provedel (2023)
ANATOLIY TRUBIN (2026)
FENERBAHÇE’DEKİNE EMSAL SENARYO
Geçen sene Braga’nın son saniye sayılmayan golüyle 24. olup Fenerbahçe ile Avrupa Ligi’nde cins atlayan Mourinho, artık de kendi kalecisinin attığı son saniye golüyle yeniden 24. olup Benfica ile Şampiyonlar Ligi’nde çeşit atladı.
“BENİ O VAKİT ÖLDÜRÜRSÜNÜZ”
Maç sonu konuşan Mourinho, “Antonio Silva ve Ivanovic’i oyuna aldığımda, 3-2’nin kâfi olup olmayacağını hiç bilmiyordum. Onları oyuna skoru korumak için almıştım lakin skorun kâfi olmayacağını ve Real’in bir kişi eksik olduğunu anladığımızda, Nico’yu öne gönderdim. Faul olduğunda, Trubin’e ceza alanına gitmesini, Dahl’a orta alanda kalmasını söyledim. Luz’da tarihi bir gece oldu.” sözlerini kullandı.
Mourinho kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Tek istediğim artık biraz saygı! Sakin olun, Benfica tekrar yenilecektir ve beni o vakit öldürürsünüz. Şu an tek isteğim biraz saygı… Son dakikada kazanmak ya da kaybetmek daha evvel de başıma gelmişti lakin bu durumda kazanıyorsun fakat yetmiyor, sonra yetiyor sanıyorsun fakat yetmiyor ve değişiklik yapıp risk alman gerekiyor… Son dakikada 3-3 de olabilirdi ve elenebilirdik. Real’i yenmek her vakit değerli bir mana taşır ancak o anda elimizden gelenin en uygununu yapmalıydık.
Dragao’da da Trubin son dakikada baş vuruşu yapmıştı fakat hakem korneri vermemişti. Hava toplarında güçlü değiliz lakin uzun uzunluklu oyuncu oraya gitti ve Trubin süper bir gol attı. Turnuvadaki geleceğimiz ne olursa olsun, bu zafer tarihi bir zafer. Ekonomik açıdan da değerli ve itibar açısından daha da kıymetli.”
NTV
The post Fenerbahçe’dekine misal senaryo, Mourinho saha kenarında coştu. “Beni o vakit öldürürsünüz” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...